Thomas a Kempis
Thomas a Kempis wikipedia

Moderne devotie en stoa in Filosofisch Café

Algemeen

ZWOLLE -  Filosofisch Café Zwolle houdt maandag 2 mei een debat over de invloed van de stoa op Thomas a Kempis en de moderne devotie.

In het debat stelt Karel van Haaften, oprichter van het Socratisch Café in Zwolle, dat de Stoïsche filosofie duidelijk z’n stempel heeft gedrukt op het denken van Thomas a Kempis en andere moderne devoten, waardoor zij zich tamelijk vrij opstelden tegenover de kerk en haar dogma’s.

Aan de andere kant betoogt Theo van de Vliet, bestuurslid van het Filosofisch Café, dat de moderne devotie totaal anders georiënteerd was dan de antieke stoa en het traditionele geloof van de kerk trouw bleef.

Het publiek krijgt maandag 2 mei de gelegenheid zich actief te mengen in het debat, dat wordt gevoerd onder leiding van Gijs Jonkers, eveneens bestuurslid van het Filosofisch Café.

Locatie van het debat is bibliotheek Stadkamer aan de Zeven Alleetjes 1A. Aanvang 19.30 uur, entree: 7,50 euro (3,50 voor smalle beurzen, studenten en jeugd). Graag opgave en betaling via filocafezwolle.nl.

Afbeelding
De Vuurvogel opent Bevrijdingsfestival met Erik Mesie en Bas Treub Algemeen 22 apr, 11:18
Afbeelding
Zo'n driehonderd toeschouwers genieten van uitzwaaiconcert Meander Bigband Algemeen 22 apr, 10:18
Afbeelding
Typhoon bij Plato tijdens Recordstoreday Algemeen 22 apr, 08:16