Het Nederlands Bach Consort.
Het Nederlands Bach Consort. Foto: Gerard van der Sluijs

Herdenkingsprogramma Zwanenzang op 4 mei in Academiehuis de Grote Kerk

Algemeen

ZWOLLE - Op de avond van 4 mei is er een herdenkingsprogramma in Academiehuis de Grote Kerk met het Nederlands Bach Consort en spoken wordartiest Amara van der Elst, die vorig jaar zo’n indruk maakte met haar performance op de Dam. Titel van het herdenkingsprogramma is ‘Zwanenzang’. Het begint om 21.00 uur.

Wat kan muziek en tekst betekenen in een tijd waar vredesbesprekingen mislukken en defensiebudgetten verhoogd worden? Daar dacht én denkt het Nederlands Bach Consort over na, met als uitkomst een programma waarin de muziek muzikale troost geeft. 

De tekst van Amara van der Elst is nu gevat in een nieuwe compositie van Toon Hagen voor koor, spoken word en piano. Daarnaast zal ook zij een nieuwe performance geven. Via www.hetnederlandsbachconsort.nl zijn kaarten te bestellen.

De titel Zwanenzang is geïnspireerd op het boek ‘Zwanenzang 1945’ over de laatste weken van de Tweede Wereldoorlog. Het Nederlands Bach Consort bestaat uit topmusici die Bach in hun hart hebben gesloten. Het NBC is opgericht door Heleen Koele en Sytse Buwalda die in de coronaperiode kozen voor een nieuw perspectief. Zij brachten acht professionele zangers bij elkaar en verbinden in hun programmering de muziek van Bach met hedendaagse thema’s en uitingen uit andere kunstdisciplines. Zo’n ander discipline is in dit geval spoken word. 

Afbeelding
Paleis Het Loo: een dagje uit voor iedereen Partnerbijdrages 3 uur geleden
Gerjo (links) en Adri-Jan Rigter met het nieuwe logo en de bouwtekening van de renovatie.
Gait Rigter stapt over naar Bike Totaal: dezelfde naam, een andere uitstraling Partnerbijdrages 3 uur geleden
Afbeelding
Driezorg en Zonnehuisgroep IJssel-Vecht gaan samen verder als Vereen Algemeen 4 uur geleden