Afbeelding
Foto: Eigen foto

Dansen in de nacht

· leestijd 1 minuut Column

Met gesloten ogen en een krullende glimlach rond de lippen danste de volbloedPEC supporter door de nacht op een verlaten parkeerplaats in de buurt van Oss. Muziek schalde door het duister en 499 andere supporters ronkten van geluk. De zanger zong iets over de zon die scheen...

Zaterdagavond was het gelukt waar alles en iedereen met een blauwwit hart die dag naar had uitgekeken. De een met buikpijn, de ander met een overdosis stoutmoedigheid.

De stemming zat er goed in. Geen spoortje twijfel te bekennen in bus 1. Bier en mixdrankjes vloeiden makkelijk naar binnen. De meegebrachte hapjes smaakten voortreffelijk. Ik dacht aan de schoolreisjes van vroeger. Het verschil is dat de korte broek en de zomerjurkjes waren vervangen door blauwe en groene kledingstukken.

Net voor de wedstrijd beklommen we de tribune. Onze spelers op het veld deden er hard aan mee om de stemming er in te houden. Na ruim 15 minuten bolde het net aan de overkant en vielen wij in elkaars armen. De tribune beefde.

Onze jongens speelden een redelijke partij. Voor goed voetbal moet je niet naar wedstrijden in de kelderklasse gaan kijken. Dan gaat het om redelijk spel waarbij de ploeg met het meeste vertrouwen de beste kans maakt.

Trainer Dick Schreuder heeft wat dat betreft in korte tijd een stevig team gekweekt. Iedere speler is bereid het vuile werk voor elkaar op te knappen en de manier waarop onze aanvoerder de tweede er vanaf de strafschopstip in knalde, tekent het zelfvertrouwen.

De vraag of we het gaan redden werd in de feestroes bij Oss weggebluft. Bij Ajax uit komend weekeinde zien optimisten kans op een punt. Utrecht thuis en Sparta uit levert geheid zes punten op. En als Ajax kampioen is geworden, is de laatste thuiswedstrijd tegen PSV geen probleem. Ook supporters showden hun zelfvertrouwen in de lange nacht in het Brabantse land.

Los van alle branie na de laatste wedstrijd is er dit jaar een prims prestatie neergezet door PEC Zwolle. De eerste dramatische seizoenshelft heeft asgrauwe sporen nagelaten waardoor we er nog steeds uit kunnen vliegen.

Voor de goede orde. Volgend jaar wil ik niet meer op die parkeerplaats bij Oss dansen. Omdat de plaatselijke trots is gepromoveerd wil ik dan op de dijk in Volendam rondlopen. Vis eten met een lekkere pot voetbal toe.

Anton Cramer