Het Hanze Orkest
Het Hanze Orkest Eigen foto

Concert Hanze Orkest in De Hoofdhof

Ingezonden Ingezonden

ZWOLLE - Het HanzeOrkest is hèt symfonieorkest voor beroeps- en amateurmusici uit de regio Zwolle. Het brengt bij Muziek met een Plus op 15 mei om 15.00 uur in het zalencentrum van De Hoofdhof, Kerkweg 26, te Zwolle- Berkum het vioolconcert in D (op. 77) van Joh. Brahms, in de versie zoals het ooit door Willem Mengelberg met het Concertgebouworkest en Herman Krebbers als solist is uitgevoerd. Joan Berkhemer treedt op als solist.

Het orkest is in 1990 door enkele enthousiaste regionale musici opgericht als Kamerorkest Zwolle. Zij wilden graag in een orkest spelen dat hen voldoende uitdaging en inspiratie zou bieden om te musiceren op een hoog muzikaal niveau. Sinds 1 januari 2000 draagt het orkest de naam Hanze Orkest om de sterke band met de Hanzestad Zwolle aan te geven.

Sinds de zomer van 2011 speelt het HanzeOrkest onder leiding van dirigent Frank Adams

Tenminste twee keer per jaar geeft het orkest één of meerdere concerten, waarvan altijd één in Zwolle. Ook begeleidt het orkest met enige regelmaat koren uit de omgeving en werkt het desgevraagd mee aan bijzondere evenementen zoals buitenconcerten en nieuwjaarsconcerten.

Het orkest stond al jaren op het verlanglijstje van St. Muziek met een Plus! En nu komt het ons seizoen afsluiten met een bijzonder programma.

Tickets zijn  online beschikbaar op www.muziekmeteenplus.nl/programma

Live concert € 15,00

Livestream via YouTube € 7,50

Ticket aan de kassa € 16,00