Het logo van HV Zwolle, in 2016 ontstaan uit een fusie van SV Zwolle en Tyfoon.
Het logo van HV Zwolle, in 2016 ontstaan uit een fusie van SV Zwolle en Tyfoon. Foto: HV Zwolle

Stapje omlaag is beter voor handbalmannen Zwolle

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij)

HANDBAL 

De mannen van Travelbags/HV Zwolle dalen af naar de tweede klasse na een onafgemaakt seizoen vol met personele problemen. De club moet ook weer op zoek naar een nieuwe trainer voor het mannenteam.

Terwijl de vrouwen van Zwolle, uitkomend in de hoofdklasse, nog vier wedstrijden in actie komen, zit het seizoen voor de handbalmannen er al een aantal weken op. Dat is niet uit luxe: vanwege personele problemen (’blessures en corona’) werd het steeds lastiger om een team op de been te krijgen en is besloten de stekker uit deze jaargang te trekken. De ploeg die getraind werd door oud-spelers Luuk Broers en Rik Talens stond laatste in de eerste klasse en zou nog een aantal inhaalwedstrijden moeten spelen, maar daar is in overleg met het clubbestuur en met de NHV van afgezien. 

Jeugd en het tweede

“Er waren veel jongens gestopt voor dit seizoen. Dat hebben we aangevuld met jeugd en jongens uit het tweede. We hebben wel echt een leuke groep, maar om nog tot eind mei door te moeten gaan zagen we niet zo zitten met al onze personele problemen. We vonden het ook beter voor het team om volgend seizoen tweede klasse te spelen. Dus het was goed zo”, verklaart Broers, die samen met Talens bij het bestuur heeft aangegeven dat zij niet doorgaan als trainers.

Zoektocht

Na het stoppen van Peter Born in 2021 slaagde HV Zwolle er niet in een nieuwe oefenmeester te strikken en namen de oud-spelers het roer over. Ook nu is de zoektocht een moeizame. Het is een bekend probleem in handballand, waar de trainers schaars zijn.

“We zijn op zoek. Er zijn zoals altijd wel gesprekken gaande, maar dat heeft tijd nodig. Op dit moment is er nog geen witte rook”, geeft voorzitter Germo Grootenhuis aan.

Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 13 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 13 uur geleden