Jon Lieben haalt namens CSV'28 uit in de wedstrijd tegen Wythmen (3-1 winst)..
Jon Lieben haalt namens CSV'28 uit in de wedstrijd tegen Wythmen (3-1 winst).. (Foto: Hans Smit)

Salverda Trofee: Jon Lieben vindt promotie met CSV’28 belangrijker dan doelpunten maken

· leestijd 1 minuut Sport

(door Erik Riemens)

AMATEURVOETBAL – Balletjeswachters, stormrammen, pinchhitters, werkpaarden en paradepaardjes. In het klassement van de Salverda Trofee vinden we doelpuntenmakers in allerlei gedaantes terug. In deze rubriek laat De Swollenaer het licht schijnen op een aanvaller met vier vaste vragen. Deze week: Jon Lieben (29) van CSV’28.

Jon Lieben heeft inmiddels vijftien doelpunten gemaakt en in de laatste zes wedstrijden scoorde hij steeds. “Het heeft te maken met onze speelwijze. We willen aanvallender spelen om zo meer in de zestienmeter te komen. Dat gaat steeds beter”, aldus Lieben, die aan het begin van dit seizoen de overstap maakte van WVF en meteen aanvoerder is.

“Ik wilde graag selectie blijven voetballen, alleen ik was te oud vonden ze bij WVF. Toen ging ik naar CSV’28. De vierde klasse was wel even wennen, want het is nog fysieker dan ik dacht, maar ik heb mijn draai hier helemaal gevonden. We hebben een leuke en jonge groep met allemaal hetzelfde doel: promoveren naar de derde klasse.”
En die kans is zeker nog aanwezig. De achterstand op Dieze West is onoverbrugbaar, maar de VHK staat als nummer twee, slechts op twee punten. “Tegen Dieze West verliezen we met 7-2, maar ook in die wedstrijd wilden we vooruit voetballen en hoog druk zetten. Alleen liepen we toen in het mes.”

Hoe oud was je toen je op voetbal ging en was het al snel duidelijk dat jij een doelpuntenmaker was?

“Ik ben begonnen bij WVF, toen ik acht jaar was. Ik heb op veel posities gespeeld en tot de A1 voornamelijk als laatste man. Daarna schoof ik van rechtsback door naar linksbuiten. Nu sta ik bij CSV’28 in de spits.”

Hoe belangrijk zijn doelpunten voor jou?

“Toch wel belangrijk hoor. Aan het begin van het seizoen mik ik altijd op twintig goals. Dat ging eerst niet zo goed, maar nu steeds beter en we spelen nog zes wedstrijden. Ik moet het echt hebben van oorlog maken, knokken om de bal en dan richting de goal gaan. Maar wat écht belangrijk is, is dat we promoveren naar de derde klasse.”

Juich je altijd op dezelfde manier na een doelpunt?

“Vrienden van mij zeiden dat ik vroeger na een goal altijd heel hard terugrende naar de middenlijn. Dat doe ik niet meer.” 

Wat betekent de Salverda Trofee voor jou?

“Best wel veel eigenlijk. Nu ik vaker scoor, sta ik inmiddels in het linkerrijtje. Daar word ik weleens op aangesproken. Het lijkt mij hartstikke leuk om de trofee te winnen.”

“Ik wilde graag selectie blijven voetballen, alleen ik was te oud vonden ze bij WVF.”

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 18 uur geleden
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 18 uur geleden