Afbeelding
Foto: Eigen foto

Handwerkbeurs: Van breien en haken tot textielverf en zelf kleren maken

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE -  De Handwerkbeurs wordt weer gehouden in de IJsselhallen. Het jaarlijks terugkerende evenement voor liefhebbers van textiele hobby’s wordt voor de achttiende keer gehouden, dit jaar van donderdag 12 mei tot en met zondag 15 mei. 

Na twee jaar afwezigheid door corona is de Handwerkbeurs terug. De beurs biedt materiaal kan kopen voor alle textiele hobby’s zoals breien, borduren, haken, quilten, zelf-maak-mode en meer. De exposanten uit binnen- en buitenland brengen de nieuwste materialen mee. 


Eigen foto

Naast alle nieuwigheden zijn ook oude technieken en ambachten te zien. Op het kantplein, ingericht door twee kantklosverenigingen, zijn doorlopend demonstraties kantklossen te zien. Belangstellenden kunnen zelf ook een paar klosjes leggen. 

Steeds meer mensen spinnen hun eigen wol om mee te breien, haken of te weven. Er zijn demonstraties te zien en korte workshops te volgen waarin de bezoeker leert omgaan met spinnenwiel en weefgetouw. Er is een korte workshop ‘spinproeverij’ waarin de techniek van het tolspinnen te zien is. 

Er is een boekpresentatie van een nieuw boek over de Achterhoekse dracht. Het gaat over de familie Grevers die al vier generaties de Achterhoekse knipmutsen en plooimutsen (op)maakt. Een boek dat met vele foto’s laat zien hoe de mutsen gemaakt, gewassen, gesteven en geplooid worden. 


Eigen foto

Op de beurs is praktisch elke textiele hobby vertegenwoordigd. Van breien en haken tot textielverf, borduren, quilten en patchwork maar ook vilten, spinnen, weven, kantklossen en frivolité. De laatste trends zijn te bewonderen ook nieuwe trends zoals diamond painting, plotteren en punch needle zijn ook volop aanwezig. De zelf-maak-mode branche is aanwezig, zo zijn er diverse naaimachinemerken met naai-, borduur- en lockmachines. Er zijn ook modevakscholen en stoffenwinkels voor lessen en de materialen. 

Naast dat er op de beurs uitgebreid geshopt kan worden bij de vele stands, is er veel inspiratie te vinden bij de diverse boeklanceringen, meet & greets, workshops en demonstraties. Bekende auteurs van handwerkboeken zijn te vinden op de beurs, zoals de populaire haakontwerpsters A La Sascha, Amilishly, Anja Toonen en Jessica Harmsma. 


Eigen foto

De Handwerkbeurs is open van donderdag 12 mei tot en met zondag 15 mei 2022 van 10.00 tot 17.00 uur (op zondag tot 16.00 uur). Parkeren is gratis. Het adres van de IJsselhallen is Rieteweg 4 te Zwolle. 

Meer informatie is te vinden op de website www.handwerkbeurs.nl