Afbeelding
Foto: Gemeente Zwolle

Kruispunt Burgemeester Van Roijensingel - Stationsweg gaat op de schop

Algemeen

ZWOLLE - Het kruispunt van de Burgemeester Van Roijensingel en Stationsweg gaat op de schop. De gemeente gaat van maandag 9 mei tot vrijdag 20 mei met grote en kleine aanpassingen de verkeersveiligheid, bereikbaarheid en leefbaarheid verbeteren. Het werk gaat zorgen voor hinder veroorzaken voor het verkeer. Daarom gaan verkeersregelaars zorgen dat het kruispunt toegankelijk blijft. Om de overlast te beperken wordt er uitsluitend buiten de spits gewerkt, tussen 9.00 en 15.00 uur.

Op de oude voorsorteerstrook om vanaf de Burgemeester Van Roijensingel rechtsaf de Stationsweg in te slaan, liggen sinds de herinrichting van de Stationsweg betonnen witte randen. Dat zijn zogenoemde plakbanden. Ook staan er plantenbakken. 


Foto: Gemeente Zwolle 

In de toekomst wil Zwolle ook de Burgemeester Van Roijensingel grondig aanpakken. Omdat het nu nog niet duidelijk is wanneer dat gaat gebeuren, wil de gemeente het kruispunt nu al verbeteren. Over de nieuwe situatie hebben de buurtbewoners meegedacht. 

De aannemer van de gemeente start op maandag 9 mei met het weghalen van de plantenbakken en het asfalt tussen het trottoir en de witte plakbanden. Hier worden groene vakken met beplanting van gemaakt. De witte plakbanden worden vervangen door een nieuwe stoeprand die de groenvakken gaat omlijsten.


Foto: Gemeente Zwolle

Ook komt er een oversteek over de Burgemeester Van Roijensingel aan de westkant van het kruispunt, waar eerder het zebrapad lag. Verder komt er een plek plek voor bezorgdiensten die ook gebruikt kan worden als een plek voor tijdelijk parkeren van een deelscooter. Die staan vaak op de stoep bij het kruispunt geparkeerd. 


Foto: Gemeente Zwolle 

Het werk veroorzaakt hinder voor het verkeer. Tijdens de activiteiten rijden fietsers en auto’s om het werkgebied. De Van Nagellstraat is alleen bereikbaar via de Zeven Alleetjes. Dit is nodig zodat de mensen van de aannemer er veilig kunnen werken. Verkeersregelaars zorgen dat het kruispunt Burgemeester Van Roijensingel - Stationsweg toegankelijk blijft.

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 10 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 11 uur geleden