Wethouder Dorrit de Jong opent het Iedereen t€lt!-festival.
Wethouder Dorrit de Jong opent het Iedereen t€lt!-festival. Foto: Gemeente Zwolle

‘Iedereen t€lt!-festival’ voor iedereen die slim wil omgaan met geld

Algemeen

ZWOLLE - Iedereen die slim wil omgaan met geld is donderdag 19 mei welkom bij het Iedereen t€lt!-festival. Het gratis te bezoeken festival is van 11.00 tot 20.00 uur in het Academiehuis Grote Kerk in Zwolle aan de Grote Markt 18. Het festival is bedoeld voor iedereen die slimmer wil omgaan met geld, geld wil besparen of gebruik wil maken van de regelingen en voorzieningen voor mensen met een laag inkomen. 

Ruim veertig organisaties presenteren zich op de informatiemarkt in festivalsfeer. Zo is er informatie over financiële regelingen om geld te besparen, voorzieningen, zelfredzaamheid, meedoen, schuldhulpverlening, duurzaamheid, het besparen van energie en nog veel meer. 

Wethouder Dorrit de Jong opent het festival om 11.00 uur. Samen met organisaties uit de stad wil de gemeente stimuleren dat iedereen mee kan doen in de samenleving. “Helaas hebben nog altijd inwoners te maken met geldproblemen, bijvoorbeeld omdat de energierekening stijgt of ze tijdelijk minder inkomen hebben”, zegt De Jong. “Vaak zijn er kansen om slimmer om te gaan met geld, om minder uit te geven of om juist meer geld binnen te krijgen via regelingen van de gemeente of andere organisaties. Bij het Iedereen t€lt!-festival kunnen inwoners terecht met alle vragen over omgaan met geld en over de regelingen die er zijn.” 

Naast de informatiemarkt worden er ieder uur prijzen verloot, zoals twee kinderfietsen (na 15.00 uur). Ook is er van alles te doen op de markt, ook voor kinderen. Er is volop gelegenheid om elkaar in een gezellige sfeer te ontmoeten en kennis te maken. Er zijn straatmuzikanten en er is gratis koffie en thee.

Het festival wordt georganiseerd door Academiehuis Grote Kerk, Diaconaal Platform Zwolle, gemeente Zwolle, Present Zwolle, Stadkamer, Travers Welzijn en ZwolleDoet!

Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50
Wethouder Dorrit de Jong probeert de 96-jarige Ger Bos te beschermen tegen de regen.
Ook Zwolle heeft nu eigen ANWB AutoMaatje Algemeen 17 apr, 17:37
Afbeelding
Genieten van slotpresentatie tijdens Klarinetweekend in Zwolle Algemeen 17 apr, 16:59