Wethouder William Dogger, gedeputeerde Bert Boerman en directeur mede-eigenaar NTP openen het fietspad aan de Nieuwleusenerdijk op bedrijventerrein Hessenpoort.
Wethouder William Dogger, gedeputeerde Bert Boerman en directeur mede-eigenaar NTP openen het fietspad aan de Nieuwleusenerdijk op bedrijventerrein Hessenpoort. Foto: Pedro Sluiter

Feestelijke opening fietspad Nieuwleusenerdijk Hessenpoort

Algemeen

ZWOLLE - Wethouder William Dogger, gedeputeerde Bert Boerman en directeur mede-eigenaar NTP Rob Alberti openden donderdag het vernieuwde fietspad aan de Nieuwleusenerdijk in Hessenpoort

Vanaf begin dit jaar is er hard gewerkt aan het verbeteren en optimaliseren van de bereikbaarheid en verkeersveiligheid van Hessenpoort onder andere door aannemer NTP. Het kruispunt aan de Nieuwleusenerdijk-Hermelenweg-Diepholtstraat kreeg een opwaardering. Dit zorgt voor een betere doorstroming. Het fietspad aan de Nieuwleusenerdijk tussen de Hermelenweg en de Ravensburgstraat is verbreed. Hiermee wordt het aantrekkelijker voor werknemers om op de fiets naar het werk te komen. 

William Dogger: “We hebben nu een veilige brede fietsroute over Hessenpoort en een betere afwikkeling van het verkeer door de aanpassingen aan het kruispunt. Hiermee hebben we Hessenpoort weer een stukje bereikbaarder, velliger en aantrekkelijker gemaakt. Ik roep iedereen op om waar mogelijk deze zomer lekker met de fiets naar het werk te komen.”

De aanpassingen aan de infrastructuur worden mede mogelijk gemaakt door een bijdrage vanuit provincie Overijssel. 

Hessenpoort huisvest verschillende toonaangevende bedrijven. Het bedrijventerrein is met zijn ligging direct aan de A28 uitstekend bereikbaar en toekomstbestendig. Het heeft een eigentijdse uitstraling, een kwalitatief hoogwaardige inrichting en een actieve ondernemersvereniging. Innovatie en duurzaamheid staan er hoog in het vaandel. Er is in en buiten de stad veel belangstelling voor deze toplocatie. 

Ga voor meer informatie naar www.zwolle.nl/hessenpoort