Floris Meijers is blij met zijn prestaties.
Floris Meijers is blij met zijn prestaties. Foto: SWOL1894

Minioren SWOL 1894 succesvol

· leestijd 1 minuut Sport

ZWEMMEN - De minioren van SWOL 1894 hebben dit weekend aangetoond tot de nationale zwemtop te behoren. Bij de Jaargangwedstrijden in Leiden, ook wel gezien als het officieuze NK korte baan zwemmen voor minioren, zwommen zij zich twee keer naar het erepodium. Floris Meijers werd Nederlands kampioen.

Zes jonge Zwolse zwemmers wisten zich dit jaar te plaatsen voor de Jaargangwedstrijden. Floris Meijers verscheen maar liefst zes keer aan de start. Meijers toonde aan op het juiste moment te kunnen pieken en hield op de 50 meter vlinderslag zelfs alle overige zwemmers ver achter zich. In een zeer snelle tijd van 38,66 seconden pakte hij het goud én mocht hij zich tot Nederlands kampioen laten kronen. Op de 100 meter wisselslag miste hij slechts op een haar na het podium en bereikte hij een prachtige vierde plaats. Ook zijn overige afstanden waren goed voor een top 10 notering in het eindklassement.

Milan Eikenaar gaf tevens zes keer acte de présence in Leiden. In een persoonlijk record van bijna vier seconden, tikte hij op de 100 meter schoolslag als tweede aan en pakte hij vanuit de buitenbaan het zilver bij de minioren 5. Daarnaast wist hij zich op meerdere afstanden de top 10 van Nederland in te zwemmen.

Namens SWOL 1894 kwamen ook Lars Thül, Annefleur Schraa, Tristan Meijers en Ryan Freriksen in actie in Leiden. Thül was goed voor zes top 10 noteringen en scherpte op alle afstanden zijn inschrijftijden flink aan. Op de 100 meter wisselslag wist hij zelfs een keurige vijfde plaats te bemachtigen.
Annefleur Schraa zwom vijf afstanden waarvan zij drie keer de top 10 bereikte. Haar 400 meter vrije slag zwom zij maar liefst 21,96 seconden sneller dan haar inschrijftijd. Het leverde haar een prima vijfdd plaats op. Tristan Meijers kwam drie keer in actie en wist ook drie keer een fors persoonlijk record te zwemmen. Hij snoepte bijna 23 seconden van zijn tijd op de 400 meter vrije slag af en pakte hiermee de zesde plaats bij de minioren 6. Ryan Freriksen zwom een prima tijd op zijn 200 meter vrije slag. Zijn tijd was zelfs zes seconden sneller dan zijn inschrijftijd. Het leverde hem een keurige twaalfde plaats op.

Afbeelding
Kledingmarkt Basisschool het Stroomdal, opbrengst Red een KIND, 3 en 4 april Nieuws Ingezonden 21 uur geleden
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd Algemeen 22 uur geleden
Harold van Vilsteren bij de koeien in de stad. Binnenkort maken de dieren dansend de sprong naar de buitenlucht.
Traditionele koeiendans bij biologische melkveehouder Harold van Vilsteren dit keer op tweede paasdag Algemeen 23 uur geleden