Van links af Andre Scholten, Jeroen van Doornik en Tamme de Boer.
Van links af Andre Scholten, Jeroen van Doornik en Tamme de Boer. Eigen foto

Nachtburgemeester Zwolle verfraait met Tamme de Boer en Andre Scholten binnentuin

Algemeen

ZWOLLE - Dat onze Nachtburgemeester Jeroen van Doornik meer doet dan nachtelijke (horeca)activiteiten is alom bekend. Van Doornik is van beroep kunstenaar en dat ambt oefent hij met de nodige eclatante successen uit. Zo was hij recent een van de makers van het kunstwerk ‘De verborgen stad’, werk dat hij samen met collega’s Tamme de Boer en Andre Scholten heeft vervaardigd. 

Dat kunstwerk werd onlangs bij Centaur aan het Rodetorenplein 8 en 9 gepresenteerd. Van Doornik: “het was een drukbezochte opening. ‘De verborgen stad’ geeft de kijker steeds een nieuw perspectief vanaf verschillende plekken in het pand aan de Rodetorenplein 8 en 9. De binnentuin is door onze metershoge muurschilderingen met een overdreven perspectief opeens een heel stuk groter geworden. Het was voor ons drieën de eerste keer dat wij hebben samengewerkt en dat smaakt absoluut naar meer”. 

Om misverstanden te voorkomen, de naam ‘De verborgen stad’ doet vermoeden dat het werk nergens te vinden is. “Nee hoor, gewoon te bezoeken en te bezichtigen bij Centaur. Je raakt niet uitgekeken want er valt zoveel te ontdekken”, verzekert Van Doornik. 

De officiële opening werd verricht door wethouder Monique Schuttenbeld die onder de3 indruk was van de unieke opdracht op een unieke locatie. Overigens biedt de stad deze zomer een nieuwe kunstroute langs werken van Zwolse maar ook internationale kunstenaars: Art Flow Zwolle dat nog te zien is tot en met begin september.

Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30
Afbeelding
Hogeschool KPZ vervangt bindend studieadvies door doorstroomnorm Algemeen 24 apr, 14:13