Het Huygens Vocaal Ensemble.
Het Huygens Vocaal Ensemble. Foto: J.W. Veldsink

Huygens Vocaal Ensemble zingt werken van Hattemer dirigent en componist

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Hans Tijssen viert dit jaar zijn zesde lustrum als dirigent en componist en het Huygens Vocaal Ensemble bestaat dit jaar 25 jaar. Het koor zingt zaterdag 18 juni om 20.30 uur in de Plantagekerk aan de Ter Pelkwijkstraat.  

Naast belangrijke koor- en instrumentale werken van Tijssen zullen koorcomposities van Wesley, Elgar en Distler centraal staan. Dat zijn drie componisten die hem in het bijzonder inspireren.

Al meer dan dertig jaar is creatief denker Hans Tijssen actief als componist, dirigent, zanger en bedenker van multidisciplinaire programma’s. Het zijn concerten met veel nieuwe en toegankelijke muziek voor een breed publiek op vaak verrassende locaties. Zo richtte hij 25 jaar geleden het Huygens Vocaal Ensemble op om op projectbasis eigen werk te kunnen uitvoeren. In de eerste vijf jaar is het ensemble snel uitgegroeid tot een gewaardeerd koor. Inmiddels zijn ze een begrip in de regio.

Een terugblik op de afgelopen 25 jaar laat een indrukwekkende hoeveelheid creatieve producties zien. Vele nieuwe composities van Tijssen hebben hun première beleefd tijdens deze producties. Ook andere koren, zoals onlangs vrouwenkoor Hera, hebben premières van zijn werk verzorgd. Met zijn brede muzikale kennis en ervaring werkt Hans aanstekelijk, wat blijkt uit uitdagende samenwerkingsprojecten in Nederland en ver daarbuiten.

In het afgelopen coronajaar heeft Tijssen nieuwe werken gecomponeerd waarvan het koorwerk ‘I Wonder’ en de ‘Orgel Sonate’ in juni hun premières zullen beleven. De organist Mannes Hofsink zal zijn medewerking verlenen aan deze concerten. 

De werken van Tijssen vormen een uitdaging voor de uitvoerenden maar zijn tegelijkertijd toegankelijk voor de luisteraar. 

Naast het concert in Zwolle is er donderdag 17 juni een concert in de Grote Kerk van Hattem en zondag 19 juni in de Bergkerk in Deventer.

Meer informatie is te vinden op de website van het Huygens Vocaal Ensemble: www.huygensmusic.nl. Hier kunnen ook kaarten worden besteld.

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 20 uur geleden
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 20 uur geleden