Het bestuur van Happietaria.
Het bestuur van Happietaria. Eigen foto

Een happie voor het goede doel in happietaria

Algemeen

ZWOLLE - Studenten openen van maandag 13 juni tot woensdag 6 juli pop-uprestaurant Happietaria voor het goede doel aan de Assendorperstraat 45.

Het restaurant, in het pand van Méli Mélo, is open van maandag tot en met donderdag. Dit restaurant wordt door studenten van de verenigingen Absens Carens en Navigators opgezet. Samen met vrijwilligers houden ze het restaurant een maand lang draaiende. Het doel is om 25.000 euro op te halen voor de verbetering van ecologie en duurzaamheid in West-Nepal. Zo worden mensen ondersteund in het voorzien van hun eigen levensonderhoud. 

De bevolking van Oost-Rukum (een bergdistrict in West-Nepal) leeft in een afgelegen en bergachtig gebied. Regelmatig hebben de mensen last van aardverschuivingen. Bossen worden gekapt waardoor het risico op aardverschuivingen alleen maar toeneemt. Aardverschuivingen veranderen in modderstromen en oogsten gaan verloren. Het lokale bestuur vindt het lastig om met deze uitdagingen om te gaan, het ontbreekt ze aan de juiste kennis. Daarom geeft de overheid maar beperkte prioriteit aan zaken als milieubescherming en economische groeikansen.

Maandag 13 juni wordt het restaurant door wethouder Michiel van Willigen geopend. 

Zie ook www.happietaria.nl/zwolle 


Eigen foto

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30