Roeland ten Berge wordt niet de nieuwe PEC Zwolle Vrouwen trainer.
Roeland ten Berge wordt niet de nieuwe PEC Zwolle Vrouwen trainer. (Foto: PEC Zwolle)

PEC Zwolle Vrouwen zit zonder trainer

Sport

PEC Zwolle en trainer/coach Roeland ten Berge stoppen per direct met de samenwerking. Ten Berge werd vorige maand nog aangesteld als hoofdtrainer, maar gaat nu, na goed onderling overleg, de club verlaten.

Operationeel manager vrouwenvoetbal Mariska Kogelman: ,,Onlangs vertelde Roeland ons te zijn benaderd voor een andere functie in het betaald voetbal. Een functie die voor hem in de categorie ‘nu of nooit’ viel. Als club hebben we hierop goede gesprekken met elkaar gevoerd en zijn we gezamenlijk tot de conclusie gekomen dat het beter is om nog voor het seizoen écht begint uit elkaar te gaan. Hoewel we Roeland graag in Zwolle hadden gehouden, zien we in dat er een onwerkbare situatie kon gaan ontstaan waar niemand bij gebaat zou zijn. We zijn er samen op een goede manier uitgekomen en gunnen Roeland dan ook deze unieke kans en wensen hem veel succes toe.”

Kogelman vervolgt: ,,Op dit moment zijn we druk bezig om de vacante positie in te vullen. Het eerste trainingsblok in aanloop naar het nieuwe seizoen is reeds begonnen en zal worden geleid door de overige stafleden. Op korte termijn hopen we een nieuwe hoofdtrainer voor PEC Zwolle Vrouwen te presenteren.”


Huib Veurink
Berkum treft Scherpenzeel Sport gisteren
Afbeelding
Zwollenaar Lieuwe Siebe de Jong exposeert in Stadkamer met foto's uit vergeten oorlogen Algemeen gisteren
VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden 18 apr, 11:11