Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Uitblinkende leerling Duits op studiereis bij oosterburen

Algemeen

ZWOLLE - Vwo-leerling Eefje de Boer van het CCC is een van de twee Nederlandse leerlingen die is geselecteerd voor een studiereis naar Duitsland. Daar volgt ze vanaf 5 juli, samen met 280 andere internationale leerlingen uit tachtig landen, een programma waarbij ze wordt ondergedompeld in de Duitse cultuur en taal. Eefje is geselecteerd vanwege haar excellente beheersing van het Duits.

Om die reden is de leerlinge uit de vijfde klas van het vwo voorgedragen door haar docent Duits. Daarna volgde nog eens een strenge selectieprocedure waarbij Eefje overbleef, samen met nog een andere leerling. De studiereis wordt geheel betaald door de Duitse overheid.   

Reünie

Na afloop volgt een reünie in de residentie van de Duitse ambassadeur in Den Haag. Eefje en haar medereizigers verblijven de eerste vijf nachten in Bonn. Vervolgens reizen ze door naar Göppingen, waar ze twee weken bij een gastgezin verblijven en met hun gastbroer of – zus meegaan naar school. Daar volgen ze de reguliere lessen en een apart lesprogramma met aandacht voor het land, de natuur en cultuur, maar ook voor de geschiedenis, politiek, economie en sport.

Tijdens alle activiteiten is de voertaal Duits. Vervolgens logeren ze een week in München en een week in Berlijn. Een programma als dit past, aldus het CCC, goed bij het profiel van wereldschool dat de Zwolse school graag uitdraagt. Het CCC maakt deel uit van Nuffic, een organisatie die zich richt op internationalisering in het onderwijs en die onder meer internationale beurzen en subsidies beheert.