Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Nieuw Oud-Kindhuis biedt voordelen voor moeders en kinderen

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - In Berkum is vorige week woensdag het nieuwe Frion Ouder-Kindhuis geopend. Wethouder Michiel van Willigen en operationeel manager Kelly Arts namen de opening voor hun rekening. In het nieuwe complex zitten twaalf appartementen en is ook Partou Kinderopvang gevestigd.

Het Ouder-Kindhuis van Frion was gevestigd in Zwartsluis. De verhuizing naar Zwolle vond al in oktober 2021 plaats, maar door corona vond het officiële feestje pas vorige week plaats. In de twaalf appartementen wonen (aanstaande) moeders met een verstandelijke beperking, samen met hun kind (eren).

Volgens orthopedagoog Ilse Reimink van Frion biedt de verhuizing veel voordelen. “Het aantal appartementen is uitgebreid. In Zwartsluis waren zes appartementen, nu hebben we er twaalf. En het nieuwe pand is kindvriendelijker. Daarnaast biedt Zwolle als grote en centrale stad voordelen voor moeders. “De afstand van Zwartsluis tot het netwerk was groot en lastig te overbruggen. Daarnaast misten ze de goedkopere winkels als Action, Aldi en Lidl. Voor de portemonnee en de bereisbaarheid is Zwolle wat prettiger. Door de verhuizing zijn een aantal problemen opgelost. En er is nu een gemeenschappelijke ruimte waar kinderen samen kunnen spelen. Dat hadden we niet in Zwartsluis. En er is nu ook ruimte voor moeders met meerdere kinderen. Twee appartementen zijn groter. Zo kunnen we beter aan de vraag voldoen”, aldus Reimink.

Het Ouder-Kindhuis van Frion geldt als een doorstroomlocatie. “Het is de bedoeling dat de moeders uiteindelijk zelfstandig gaan wonen met hun kind. Daar werken we naar toe. We zijn blij dat we nu meer appartementen hebben, zodat we meer moeders met een verstandelijke beperking een ontwikkeling kunnen geven.” Volgens Reimink is de huidige omvang prima. “Het moet niet te groot worden. Je hebt te maken met de dynamiek tussen ouders. Er moet niet teveel reuring zijn.”
Wethouder Van Willigen noemde het complex een mooie plek om jonge kinderen op te laten groeien met gelijke kansen. “De een heeft wat meer ondersteuning nodig dan de andere. Dat hier in Berkum op deze manier kinderen gezamenlijk opgroeien in de wijk, is daar een mooi voorbeeld van. Heel gaaf.”

Reimink is ook blij dat Partout Kinderopvang in het nieuwe complex zit. “Een kindvriendelijke omgeving is belangrijk.” In het nieuwe gebouw heeft Partout een kinderdagverblijf en een buitenschoolse opvang (BSO).


Gerard Meijeringh

Afbeelding
Stichting Vier het Leven wil ouderen onbezorgd laten genieten van culturele uitstapjes Algemeen gisteren
Afbeelding
Grote deelname IJsselheem aan Triathlon Zwolle Ingezonden 25 sep., 20:20
Afbeelding
Deltion College en Zwolse culturele instellingen werken samen aan cultuureducatie Algemeen 25 sep., 17:16