Afbeelding
Foto: Aangeleverd

JCI Zwolle viert 55-jarig bestaan met Hanzebal in Grote Kerk en steunt KindermeZZo

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE – JCI Zwolle (voorheen Junior Kamer Zwolle) viert dit jaar haar 55-jarig bestaan. De Zwolse ondernemende club voor mensen tot 40 jaar, werd opgericht in 1967 en kent een rijke Zwolse geschiedenis met diverse prominente Zwolse leden. Met het organiseren van het Hanzebal op zaterdag 24 september in de Grote Kerk in Zwolle, haalt de vereniging geld op voor het goede (lokale) doel: KindermeZZo.

Het Hanzebal wordt gehouden op zaterdag 24 september in de Grote Kerk (Academiehuis) vanaf 17.30 uur. Met het Hanzebal zetten de huidige leden van JCI Zwolle haar oud-leden in het zonnetje én halen geld op voor het goede doel KindermeZZo met een veiling. 

Hiermee hopen ze geld op te halen voor de verspreiding van het duoboek ‘Ik voel, ik voel, wat jij niet ziet’, wat bestemd is voor kinderen en volwassenen om moeilijke onderwerpen rond verlies en ziekte, bespreekbaar te maken.

Met de opbrengst van de kaartverkoop wordt het evenement mogelijk gemaakt. Aanwezigen krijgen een compleet verzorgd diner inclusief wijnarrangement, veiling, vermaak (onder andere optredens van Zwolse Maestro en pianist Jisk Lieftink) én een spetterend avondfeest. 

De gehele opbrengst van de veiling gaat naar het goede doel. De veilingitems worden beschikbaar gesteld door diverse Zwolse lokale sponsoren.

JCI Zwolle (voorheen Junior Kamer Zwolle) is onderdeel van de wereldwijde organisatie Junior Chamber International. JCI Zwolle werd mede-opgericht door toenmalig voorzitter Beers, die het doel van de kamer als volgt beschreef: “Een groep ondernemende jonge mensen die van betekenis willen zijn voor de lokale maatschappij.” 

Huidig voorzitter Esmée Pater kan dit beamen: “We zijn een club met enthousiaste jonge ondernemers én ondernemende mensen met diverse achtergronden die zich gezamenlijk verenigen rondom lokale Zwolse goede doelen. We hebben het daarnaast vooral leuk met elkaar: er ontstaan echt vriendschappen voor de rest van je leven.”

Oud-voorzitter Nelleke Alleman-Dijkhuizen (eigenaresse van De Agnietenberg) kan dit onderschrijven: “De Junior Kamer Zwolle is een prachtige club mensen waar ik herinneringen voor het leven mee heb gemaakt. Ik kijk met veel plezier terug op mijn tijd binnen de Junior Kamer.“

Geïnteresseerden kunnen nog kaarten voor het Hanzebal aanschaffen via www.hanzebal.nl óf een donatie doen voor het duoboek: “Ik voel, ik voel, wat jij niet ziet”, geschreven voor Aafke Meijer en Gertie Mooren, wat gedoneerd zal worden aan diverse Zwolse instellingen en kinderen. 

Kaarten kunnen worden gekocht via de website óf totdat de kaarten uitverkocht zijn.

Gerard Meijeringh

Kaart van de gebieden in Overijssel en Gelderland getroffen door de overstromingen in 1825.
Nieuw project over de Overijsselse watersnoodramp van 1825 en de lessen hiervan voor het waterbeheer van de toekomst Algemeen 6 uur geleden
Afbeelding
Theatervoorstelling over het geweten van de laatste secretaresse van Hitler te zien in Odeon Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
De Passerelle, de nieuwe duurzame loopbrug over het spoor, komt naar Zwolle: Aangepast bus- en treindienstregeling Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
112 Zwolle: Bestelbus knalt tegen een lichtmast: Bestuurder spoorloos 112 21 apr, 13:16
Afbeelding
Openluchtbad Zwolle opent deuren op Koningsdag: Voorverkoop tot en met 26 april Algemeen 21 apr, 12:08
Afbeelding
Saxofoonkwartet Quatro Saxophoni bij Theeschenkerij Oldeniel Algemeen 21 apr, 10:02