Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Wordt Tiny wonen de toekomst in Zwolle?

· leestijd 1 minuut Algemeen Ingezonden

Om de woningzoekende, studenten en andere geïnteresseerden te inspireren wordt er op 27 Oktober een interactieve avond over duurzaam wonen georganiseerd in Stadkamer Centrum.

Momenteel zijn er in Nederland zo’n 279.000 woningen tekort en dit aantal zal in de komende jaren alleen nog maar stijgen*. Ook Zwolle heeft een groot tekort aan woningen. Bouwen, bouwen, bouwen is een oplossing, maar moet er ook niet meer out-off-the-box nagedacht worden en naar andere oplossingen gekeken worden? Tiny wonen, off grid en andere vormen van duurzaam wonen zijn steeds populairdere oplossingen die optimaal gebruik maken van de ruimte. Is dit de kant waar ook Zwolle naartoe moet? 

Marjolein in het Klein (Marjolein Jonker) laat momenteel alweer haar tweede tiny house bouwen. Nadat ze eerst een aantal jaren (als eerste) legaal in Alkmaar tiny en off grid heeft gewoond, is ze nu in Olst neergestreken. Op haar blog deelt ze tips en schrijft ze over haar het ‘tiny’ leven. Marjolein is een bekende spreker over dit onderwerp en wanneer je inspiratie over tiny-wonen wil kan je eigenlijk niet om haar heen. Op 27 oktober is ze in Stadkamer om ervaringen te delen, want hoe begin je aan zo’n avontuur en wat komt daarbij kijken?  

Aansluitend hieraan geven studenten van de Artez opleidingen Interieurarchitectuur en Interieurvormgever een expositie met de nieuwste en duurzaamste woonontwerpen. Hiermee geeft Stadkamer beginnend talent uit Zwolle de kans te geven om te laten zien wat ze kunnen. De avond wordt hierdoor ook echt een avond voor en door studenten. Een optimistische en inspirerende avond tijdens deze moeilijke woon-periode.

De bijeenkomst is gratis, maar je moet je wel even van tevoren aanmelden op onze website. De inloop is vanaf 18:45 en het duurt tot ongeveer 21:00.