Afbeelding
Foto: Mentorschap Nederland

Groeiende vraag naar mentoren in Zwolle e.o.

Algemeen Ingezonden

Sommige mensen kunnen door ziekte of beperking niet goed zelfstandig beslissen over hun zorg en welzijn. Het gaat hierbij om mensen, jong en oud, met een verstandelijke beperking, psychiatrisch ziektebeeld of dementie. Het is voor hen lastig informatie te begrijpen, voor zichzelf op te komen of aan te geven wat zij willen. Wanneer zij niemand hebben om hen te ondersteunen kan een mentor dan uitkomst bieden: iemand die helpt om de regie over het eigen leven te houden.

 

Oktober is de Maand van de Mentor, een maand in teken van het werven van mentoren. Xandra Leuverink, directeur Mentorschap Nederland: “De huidige mentoren staan meer dan drieduizend Nederlanders bij. Dat is al fantastisch natuurlijk. Tegelijkertijd wachten momenteel bijna tweehonderd mensen op een mentor. We verwachten dat dit aantal de komende jaren blijft groeien en daarom is het werven van nieuwe mentoren belangrijk”.

Ook Stichting Mentorschap Overijssel Gelderland zoekt nieuwe vrijwilligers die mentor willen worden. In Zwolle e.o. groeit de vraag naar betrokken wettelijk vertegenwoordigers vanuit diverse Zwolse zorginstellingen of particulieren. Mentorschap is betekenisvol vrijwilligerswerk. Meer informatie vindt u op www.mentorschapog.nl

Op 3 november a.s. organiseert Stichting Mentorschap van 19.00 uur tot 20.00 uur een digitale informatieavond. Er zal meer worden verteld over mentorschap, er zullen ervaringen van mentoren worden gedeeld en er is ruimte om vragen te stellen. Vrijblijvend aanmelden kan via mail:administratie@mentorschapog.nl of bel 06-12339510. 

Afbeelding
Protest voor loonsverhoging in primair- en voorgezet onderwijs bij Gymnasium Celeanum Algemeen 26 mei, 17:49
Afbeelding
BOEi neemt drie gebouwen van voormalige IJsselcentrale Harculo over van ENGIE Algemeen 26 mei, 15:32
Afbeelding
Zonneplan Stagebedrijf van het jaar 2023 Algemeen 26 mei, 13:45