Afbeelding
Foto: Franck Ligtenberg

Frank Blueka speelt voor Internationale Schakelklas Landstede

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Songwriter Frank Blueka geeft woensdag 1 februari een live- performance in Odeon voor internationale Schakelklas leerlingen. De magie van het theater, het podium, het lichtspel en de natuurlijke flow van popmuziek. Frank Blueka brengt het tot leven met die ene universele taal, muziek.

Het project ‘ISK-klas in het theater’ is geïnitieerd in coronatijd door songschrijver Frank Blueka. Frank Blueka is een productieve songschrijver die al jaren songs schrijft en op het podium staat. In de luwte van de grote sterren en af en toe zelf de schijnwerpers opzoekend. Redelijk recent was Frank Blueka nog te gast bij Giel Beelen op Radio2.  Als we Frank Blueka vragen hoe hij op het idee van dit Theater en ISK project kwam, zegt hij:  “Naast het schrijven van songs en het internationaal uitbrengen van songs ben ik door de coronaperiode uitgedaagd om nieuwe muzikale projecten te bedenken met raakvlakken naar andere werkvelden. De combinatie van popmuziek, theater en Internationale schakelklassen kwam ineens bij toeval samen. Een mooi project met veelal kinderen van internationale vluchtelingen.”

Zijn project in Oost-Nederland bleek erg goed aan te slaan en ontving een subsidie van de Stichting 4-OOST. Na in de mooiste zalen van Oost-Nederland te hebben gestaan, staat Frank Blueka woensdag 1 februari in Odeon’s Dommerholtzaal. “Ik ben geraakt door deze kids. Veel hebben een puurheid om zuinig op te zijn. Doordat ze de Nederlandse taal vaak nog niet zo goed kunnen, letten ze donders goed op wat ik doe. Dat maakt dat we dicht bij elkaar zijn. Publiek en muzikant worden één. Dat is super om te ervaren. Deze kids leren mogelijk wat van mij. Maar ik leer nog veel meer van hun”, aldus Blueka.

Meer info via www.BMP-theater.com. Frank Blueka’s muziek en videoclips zijn te vinden op Spotify, Youtube,Tiktok en via website www.frankblueka.com.

FRANK BLUEKA

Gerard Meijeringh