Afbeelding
Foto: Stefan Verkerk

Dode en zwaar gewonde bij ernstig ongeluk op A28 (Update)

Algemeen

ZWOLLE - Bij een ernstig ongeluk tussen een auto en twee vrachtwagens op de A28 is dinsdagmorgen een 21-jarige vrouw uit Epe overleden. Ze was de bijrijder van de auto. De bestuurder, een 59-jarige vrouw uit Epe, is zwaar gewond overgebracht naar het ziekenhuis. De autosnelweg werd richting Zwolle/Hoogeveen afgesloten en is inmiddels weer vrijgegeven. 

Het ongeluk gebeurde vlak bij de afslag Zwolle-Zuid. Een vrachtwagen botste op een personenauto. De auto knalde vervolgens tegen een andere vrachtwagen en raakte vervolgens bekneld tussen de twee vrachtwagens. 

Na het ongeluk werd de weg richting Zwolle/Hoogeveen afgesloten om ruimte te maken voor hulpverlening en onderzoek. Met grote schermen werd de plek afgezet. Een traumahelikopter landde op de snelweg. 

In de personenauto zaten twee inzittenden. De bijrijder is overleden. De bestuurder raakte zwaar gewond. Door het ongeluk was de weg lange tijd afgesloten. Verkeer werd vanaf knooppunt Hattemerbroek omgeleid via de N50, A6 en de A7, maar dat kon filevorming niet voorkomen. Ook op de N50 liep het verkeer vast. De twee vrachtwagenchauffeurs zijn door de politie meegenomen voor verhoor.

Gerard Meijeringh