Afbeelding

Lezing Arjan Schepers bij Groei & Bloei Zwolle

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Groei & Bloei Zwolle houdt op maandag 27 februari een lezing met Arjan Schepers in Ontmoetingscentrum het Anker aan de Voorsterweg. Hij is eigenaar van een vaste-plantenkwekerij met een bijzonder assortiment.

Zijn kwekerij is alweer 15 jaar gevestigd in Mariënheem (bij Raalte). Daarvoor aan kweekte hij planten aan de Zalkerdijk in Zwolle. Schepers kweekt alledaagse soorten en variëteiten maar ook héél bijzondere. In de lezing legt hij uit welke planten hij kweekt, welke juist niet en waarom.

Veel nadruk ligt op de herkomst van de planten in de natuur; de natuurlijke standplaats. “Een plant groeit en bloeit immers het best op een plek die zoveel mogelijk lijkt op haar natuurlijke standplaats. Toch maken we allemaal dezelfde fout: We kopen een prachtig bloeiende plant en thuis gaan we er een plekje voor zoeken”, aldus Groei en Bloei Zwolle. “De plant wordt geplant en dan maar hopen dat hij net zo mooi wordt als de kweker beloofd heeft. Eigenlijk zou het andersom moeten: Zoek de plant uit bij de plek die je hebt. Door goed te kijken naar de omstandigheden in uw tuin kun je makkelijker planten uitzoeken die daar bij passen. De kans op succes is dan veel groter. De plant heeft het in uw tuin naar zijn zin en zal vanzelf uitgroeien tot een mooie en gezonde plant. Zonder extra watergeven, steunen of terugknippen.”

Tijdens de lezing zal Arjan uitleggen hoe hij planten indeelt op basis van hun natuurlijke standplaats en hoe dat helpt bij het succesvol samenstellen van een mooie en gezonde beplanting voor iedere plek. Ook laat Schepers op 27 februari veel foto’s zien van interessante en nieuwe vaste planten. Hij neemt ook wat planten mee om te verkopen.

De lezing start om 20.00 uur. Leden hebben gratis toegang, niet-leden betalen 2,50 euro.

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Stichting Vier het Leven wil ouderen onbezorgd laten genieten van culturele uitstapjes Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Grote deelname IJsselheem aan Triathlon Zwolle Ingezonden 25 sep., 20:20
Afbeelding
Deltion College en Zwolse culturele instellingen werken samen aan cultuureducatie Algemeen 25 sep., 17:16