Afbeelding
Foto: Aangeleverd

‘Nirvana zou voor vijfhonderd piek bij ons komen spelen’

Algemeen

ZWOLLE - Poppodium Hedon in Zwolle bestaat dit jaar vijftig jaar en viert dit op verschillende manieren. Onder de naam Hedon Vijftig zijn er het hele jaar door speciale optredens van grote artiesten die een speciale band met Hedon hebben maar ook een speciale podcast. De eerste aflevering van de podcast Hedon Vijftig Jaar is deze week online gekomen en te beluisteren via www.hedon-zwolle.nl/podcast.

Erik Delobel en Henk Kanning van Hedon duiken in het roemruchte verleden van het podium. Ze nodigen personen uit die de afgelopen jaren artistieke invulling aan Hedon hebben gegeven en in die rol ontzettend belangrijk zijn geweest voor het rijke culturele DNA van Zwolle
In deze nieuwe podcast hoor je de mooiste verhalen uit de rijke historie van Hedon. Een verdiepende kennismaking in de geschiedenis van dit poppodium maar ook zeker een verdieping in de muzikale stad Zwolle.

In de eerste aflevering is Richard Jongetjes te gast, hij was van 1992 tot 2002 programmeur voor Hedon. Een paar jaar na zijn vertrek kwam hij terug en werd hij van 2004 tot 2006 artistiek leider. Hij stond bekend om brede programmering en concepten als Zwolle Gaat Vreemd, De Zwolse Aanval, Beestenboel en De Belgische Dubbel. Er komen mooie verhalen voorbij waaronder het verhaal van de megaband Nirvana die Zwolle aan zou doen. “Nirvana zou voor 500 piek naar Hedon komen”, aldus oud-programmeur Richard Jongetjes.

Elke maand verschijnt er een nieuwe aflevering van de podcast Hedon Vijftig Jaar. Luisteren kan gratis via www.hedon-zwolle.nl/podcast. Heb jij ook een herinnering aan vijftig jaar Hedon dan kan je deze delen via het speciale emailadres 50jaar@hedon-zwolle.nl.

Afbeelding

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30
Afbeelding
Hogeschool KPZ vervangt bindend studieadvies door doorstroomnorm Algemeen 24 apr, 14:13