Sem de Vries liet zich als bezorger van De Swollenaer van z'n goede kant zien.
Sem de Vries liet zich als bezorger van De Swollenaer van z'n goede kant zien. Foto: Gerard Meijeringh

Bezorger Swollenaer helpt oudere vrouw uit benarde situatie

Algemeen

ZWOLLE – Sem de Vries (12), bezorger van De Swollenaer, heeft onlangs een heldendaad verricht. Bij het bezorgen van de Swollenaer zag hij een vrouw hulpeloos in de gang van haar woning liggen. Hij schakelde hulp in, zodat de vrouw enige tijd later weer in de benen kon worden geholpen en is ze uit haar benarde situatie bevrijd.

(door Gerard Meijeringh)

De vrouw van 85 jaar wilde ‘s middags de post pakken, maar gleed uit. Ze kwam half onder de trap terecht. Ze had zich flink bezeerd en kon niet meer in de benen komen. 

Na zo’n tien minuten stond Sem de Vries voor de deur om De Swollenaer te bezorgen. Door het raam zag hij de vrouw liggen. Verschrikt rende hij weg. 

De vrouw zag zo een mogelijke kans op verlossing vervliegen, maar niets bleek minder waar. Sem waarschuwde zijn moeder. Zij ondernam gelijk actie en snelde naar het desbetreffende huis. 

Al snel kreeg ze te horen dat de buurman de sleutel had. Daarna werd de vrouw door de buurman en de moeder van Sem in de benen geholpen. 

De 85-jarige vrouw was dankbaar voor de hulp en bedankte Sem met een leuke kaart en wat geld. Als reactie bezorgde hij een krant met inhoud. Een bakje met bloembollen voor de schrik. Een prachtig slot van een bijzonder avontuur.

Gerard Meijeringh