Afbeelding
Foto: Aangeleverd

DRAADloos Straatmuzikantenconcours op Zwolse terrassen

Algemeen

ZWOLLE – De Zwolse horeca houdt zondag 28 mei het DRAADloos Straatmuzikantenconcours. Straatmuzikanten reizen van terras naar terras en laten live van zich horen. Het zijn akoestische bandjes die strijden om de winnaarsbokaal en een geldprijs, bepaald door het publiek. Het concours vindt plaats op de terrassen van 14.00 tot 17.00 uur, met een finaleconcert om 18.00 uur in het Ter Pelkwijkpark. 

DRAADloos is een wedstrijd, georganiseerd door de Zwolse horecastichting HESZ in samenwerking met Festival Tussenland dat in hetzelfde weekeinde wordt gehouden in het Ter Pelkwijkpark in Zwolle. 

De organisatie wil akoestische bandjes en muzikanten een podium bieden en stimuleren, vooral door te gaan met het maken van muziek op straat. Daarom looft de HESZ een geldprijs uit van vijfhonderd euro. Het publiek bepaalt de winnaar. 

Het is gezellig in de binnenstad, met al die miniconcerten op de terrassen. Elk jaar is de finale weer een feestje van bezoekers die achter hun lievelingsmuzikant aan naar het festival komen lopen vanaf de Zwolse terrassen. Want het publiek bepaalt wie er vandoor gaat met de hoofdprijs en de DRAADloos-bokaal. 

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Mezzosopraan Roza Herwig met Julius Backer door naar halve finale Internationaal Vocalisten Concours Ingezonden 17 uur geleden
Afbeelding
PEC Zwolle oogst bescheiden applaus, maar staat na duel tegen AZ wel met lege handen Sport 20 uur geleden
Afbeelding
Jungheimercafé blij met tweede seizoen Algemeen gisteren