Afbeelding
Foto: Gerard Meijeringh

Protest voor loonsverhoging in primair- en voorgezet onderwijs bij Gymnasium Celeanum

Algemeen

ZWOLLE – Bij Gymansium Celeanum aan de Zoom in de Aa-landen is donderdagmiddag een korte protestactie gehouden. Vakbonden en werkgevers eisen een loonsverhoging van 12 procent in het basis- en voortgezet onderwijs.

“We wilden er achter de CAO-tafel uitkomen, maar er was niet voldoende geld beschikbaar. De VO-raad (vereniging van scholen in het voortgezet onderwijs, red.) ondersteunen deze actie”, vertelt Dorien König. Zij zit in het hoofdbestuur van de AOb) (Algemene Onderwijsbond, onderdeel van FNV). Ook CNV en de FvOV hebben zich achter de actie geschaard. In het hele land waren er woensdag acties. In Zwolle vond de regionale protestbijeenkomst dus plaats bij het Gymnasium Celeanum. In heel het land zijn 3.500 protesthandtekeningen opgehaald. 400 scholen hebben meegedaan.

De bonden hebben een ultimatum gesteld aan minister Dennis Wiersma. Ze geven de minister tot 16 juni de tijd om over de brug te komen. Gebeurt dan niet, dan volgen er stakingen in september. Volgens König kunnen de bonden niet anders. “De loonsverhoging is nodig om de huidige inflatie tegen te gaan. En wil je het onderwijs aantrekkelijker maken, dan moet er wat gebeuren. De omstandigheden zijn heel pittig. Bij ziekte is er niemand om het over te nemen en moeten collega’s zich in allerlei bochten wringen. Het is momenteel zeker niet aantrekkelijk om in het onderwijs te werken”, aldus König.

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50
Wethouder Dorrit de Jong probeert de 96-jarige Ger Bos te beschermen tegen de regen.
Ook Zwolle heeft nu eigen ANWB AutoMaatje Algemeen 17 apr, 17:37
Afbeelding
Genieten van slotpresentatie tijdens Klarinetweekend in Zwolle Algemeen 17 apr, 16:59