Afbeelding
Eigen foto

Project ‘Maak werk voor je droombaan’ afgetrapt

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Het project ‘Maak werk van je droombaan’ is donderdag afgetrapt. Tijdens de kick-off bij Vogellanden zetten de eerste tien werkgevers hun handtekening om samen te zorgen dat iedereen in de Regio Zwolle zijn droombaan kan vinden. 

Met het project worden werkgevers en werknemers in Regio Zwolle gestimuleerd anders te kijken naar de invulling van werk. Door minder naar opleidingen en cv’s te kijken, maar talent en competenties centraal te stellen. Daardoor kunnen meer mensen doen waar ze goed in zijn en waar ze gelukkig van worden. 

Tijdens de aftrap tekenden tien werkgevers uit verschillende sectoren, waaronder Cycloon, Travers, Weever Bouw, Djoppz en Vogellanden een document waarmee ze zich aansluiten bij ‘Maak werk van je droombaan’. Zij nemen een voortrekkersrol als het gaat om goed werkgeverschap en ondersteunen hun medewerkers actief om hun droombaan te vinden. Zo nemen ze een deel van eventuele scholingskosten voor medewerkers op zich, en wordt de rest betaald vanuit het Ontwikkelfonds Regio Zwolle. 

Ze geven werknemers ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en bieden hen mogelijkheden om andere werkervaring op te doen dan hun huidige baan. Daarnaast hebben ze oog voor werkdruk, voeren ze een medewerkerstevredenheidsonderzoek uit en verwelkomen ze stagiaires en trainees.

Ook delen deelnemende werkgevers ziekteverzuimcijfers en medewerkerstevredenheid met elkaar over de sectoren heen. Projectleider Maja Poppe: “De arbeidsmarkt ziet er totaal anders uit als wij allemaal onze talenten benutten en doen waar wij goed in zijn en gelukkig van worden. Maak werk van je Droombaan is geslaagd als voor werkgevers en werknemers alle barrières weggenomen zijn en iedereen kan streven naar zijn of haar droombaan. Het is fijn dat het belang van dit project eindelijk wordt ingezien en we meteen starten met een mooi aantal organisaties en bedrijven.”


Maak werk van je Droombaan is een project binnen Upgrade jezelf, het ontwikkelfonds van de Regio Zwolle. Werkgevers en werknemers die willen aansluiten bij het project kunnen zich aanmelden via www.maakwerkvanjedroombaan.nl.

Afbeelding
Mezzosopraan Roza Herwig met Julius Backer door naar halve finale Internationaal Vocalisten Concours Ingezonden 16 uur geleden
Afbeelding
PEC Zwolle oogst bescheiden applaus, maar staat na duel tegen AZ wel met lege handen Sport 18 uur geleden
Afbeelding
Jungheimercafé blij met tweede seizoen Algemeen 23 uur geleden