Afbeelding
Foto: Omega Groep

Bestuurder Hans Hersevoort vertrekt bij Omega Groep

Algemeen

ZWOLLE - Hans Hersevoort vertrekt per 1 juni als bestuurder bij Omega Groep in Zwolle. “Het is geen gemakkelijke beslissing”, aldus Hersevoort.

“De organisatie is hard gegroeid en we hebben de nodige uitdagingen doorstaan. Ik ben trots op onze visie en wat we met elkaar bereikt hebben afgelopen jaren. We zijn echter als organisatie klaar voor een volgende stap. Voor mij betekent het daarom tijd om het stokje over te dragen aan iemand die Omega Groep begeleidt naar deze volgende en meer toekomstbestendige fase.”

Omega Groep is ontstaan in Emmeloord en werd eind 2008 opgericht door Hans Hersevoort om juist de menselijke maat terug te brengen in de zorg. Gedurende de afgelopen 15 jaar is Omega Groep, onder zijn leiding, uitgegroeid tot een bekende en één van de grotere zorgverleners voor kinderen en (jong)volwassenen met een psychische en/of verstandelijke beperking. 

Met ongeveer 800 medewerkers biedt Omega Groep zorg en ondersteuning aan zo’n 2.000 cliënten. De huidige activiteiten bestaan uit wonen (onder begeleiding), ambulante begeleiding, behandeling, gezinshuizen, werken en dagbesteding. Omega Groep heeft inmiddels meerdere locaties en diensten verspreid over de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel, Flevoland en Gelderland. Het hoofdkantoor van Omega Groep is gevestigd in Zwolle.

Op dit moment wordt gezocht naar een nieuwe bestuurder die de organisatie zal leiden met nieuw elan zonder de visie en missie uit het oog te verliezen. De werving voor een nieuwe bestuurder start op korte termijn.

Gerard Meijeringh