Afbeelding

Immens

· leestijd 1 minuut Column

Na een vlekkeloze start van het nieuwe seizoen mag PSV aantreden voor de twee belangrijkste wedstrijden van het jaar. Tegen Benfica zal worden bepaald of de Eindhovenaren de Champions League ingaan.

Bij verlies speelt de ploeg in de Europa League. Tientallen miljoenen euro’s en prestige staan op het spel. Deelname aan het kampioenenbal betekent ook dat de club aantrekkelijker wordt voor buitenlandse topspelers. Wellicht dat het daarom de laatste weken zo rustig is qua inkomende transfers. Reken er maar op dat de contacten zijn gelegd met toppers uit het buitenland. Spelers uit de categorie Guardado die best een paar jaar naar Eindhoven toe willen, maar wel met de garantie op het spelen van topvoetbal. 

Volgend jaar staat er ook een WK voor de deur en internationals die nu op de bank dreigen te geraken bij hun club, willen op een zo’n hoog mogelijk niveau speeltijd krijgen. John de Jong zal ongetwijfeld een lijstje hebben met normaal gesproken onhaalbare voetballers die hij nu toch kan verleiden om naar de lichtstad te komen. Het investeringspotje van vijftig miljoen zal daarbij goed van pas komen. PSV kan dan de miljoenen die gaan binnenstromen via de Champions League naar voren halen en investeren op het veld. Zo blijft het kapitaal op het veld staan, neem je geen onnodige risico’s en kun je serieus meedoen in het toernooi. Het onderstreept nog maar eens het belang van het tweeluik tegen de Portugezen. 

PSV staat op een kruispunt, zowel sportief als financieel. Wanneer de Eindhovenaren weten te zegevieren betekent dit een dusdanige boost voor de hele club, dat de concurrentie met Ajax echt aangegaan kan worden. Dit kan alleen maar goed nieuws betekenen voor het Nederlandse voetbal. Een competitie waarbij één club de lakens uitdeelt verliest al haar glans. De spanning staat er dus goed op voor Roger Schmidt en zijn mannen. Heel Eindhoven zal op zijn grondvesten schudden op dinsdag 24 augustus. Jammer dat het stadion maar voor twee derde gevuld zal zijn, want de belangstelling is immens.