Afbeelding

Extra Open Ateliers in Zwolle Noord

Cultuur

Gertia Sikking en Annet van der Kamp openen op 30 en 31 mei van 11 tot 17 uur hun ateliers aan de Bergkloosterweg 46 en 56 in Zwolle.

Naast het bezichtigen van het werk in de ateliers, kunnen de bezoekers genieten van de bijzondere sfeer in het oude buurtschap Zwollerkerspel. Rondom de kastanjeboom van de oude School met den Bijbel wordt tussen 12 en 14 uur een lunch buffet geserveerd.
Voor Annet van der Kamp is deze tussentijdse opening een extra gelegenheid om stil te staan bij haar 30 jaar als autonoom kunstenares, met niet alleen haar bestaand keramisch werk, maar ook haar nieuwste werk in glas en gemengde techniek op doek.
Voor Gertia Sikking is een extra opening van haar nieuwe atelier een stimulans om de ontwikkeling in haar werk te tonen; zowel vertrouwde beelden als nieuwe assemblages, ontstaan uit verzamelingen, gedichten en herinneringen.

Annet Van Der Kamp
Annet van der Kamp viert haar 30 jarig jubileum als autonoom kunstenares met bestaand en nieuw werk in keramiek, gemende techniek op papier en doek en glas. De patronen en ritmes in haar werk verrassen de toeschouwer door hun transparantie, detail en gelaagdheid steeds opnieuw.

Gertia Sikking
Gertia Sikking werkt als autonoom kunstenares met hout, metaal, olieverf en zandsteen. Haar werk is soms speels, verstild of ritmisch gebaseerd op alledaagse voorwerpen - geassembleerd - welke in hun eenvoud tot een krachtig beeld samenkomen.

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30