Theaterrondleidingen in het Vrouwenhuis
Theaterrondleidingen in het Vrouwenhuis brugmedia.nl

Theaterrondleidingen in het Vrouwenhuis

Cultuur

BINNENSTAD - In museum Het Vrouwenhuis aan de Melkmarkt 53 in Zwolle worden op zaterdag 23 mei om 14.00 en om 15.15 uur twee theaterrondleidingen gehouden.

Twee bewoonsters, Aleida Greve, de jonge rijke stichteres, en Sientje Jansen, een arme bewoonster rond 1900, tonen bezoekers het Vrouwenhuis. Aleida vertelt over de plannen om van haar huis een hofje van liefdadigheid voor oude vrouwen te maken  en over haar leven als welgestelde jongedame en amateurschilderes rond 1700. Tweehonderd jaar verder in de tijd laat de oude, arme Sientje Jansen haar kamertje, het washok en de plee op de binnenplaats van het hofje zien.   Van 1742 tot 1984 heeft Aleida Greves (Oude) Vrouwenhuis als hofje voor bejaarde dames gefungeerd. Tegenwoordig is de benedenverdieping een museum waar bezoekers op afspraak worden rondgeleid.

Een theaterrondleiding duurt 45 minuten en de entree bedraagt  5 euro per persoon. Kinderen tot en met 17 jaar betalen 2,50 euro. Er kunnen maximaal vijftien personen mee dus telefonisch reserveren op (038) 422 48 23 wordt aanbevolen. De ingang is aan de Voorstraat 46. Kijk voor meer informatie op de website www.vrouwenhuiszwolle.nl.