Automatic Bluesband speelt op de tweede Muziek in de Enk

Cultuur

ASSENDORP - De Automatic Blues Band treedt op zondag 13 december op bij Muziek in de Enk. De band is in 1994 ontstaan uit de in 1980 opgerichte Seatbelts en kent nog twee van haar oorspronkelijke leden.: Joep Schaper (zang, bas) en Stef Eijkelenkamp (zang, bluesharp). De band bestaat verder uit Johan Schoemaker (drums) en Eric van Bavel (gitaar; onder andere gespeeld bij Alan Gascoigne).

Alle vier de muzikanten hebben in de blues, bluesrock en aanverwante muziekstijlen hun sporen ruimschoots verdiend. Automatic Blues Band heeft in de loop der jaren opgetreden in diverse kroegen en op allerlei podia en bluesfestivals in de regio en heeft optredens verzorgd voor RTV Oost, radio Deventer en radio Steenwijk.

Het repertoire van Automatic Blues Band bestaat hoofdzakelijk uit minder bekende covers van zowel amerikaanse als engelse blues en bluesrock artiesten. Automatic Blues Band schuwt daarbij niet afwijkende bluesschema's, jazzy uitstapjes en country-invloeden. Alles met een eigen herkenbare sound.

De band speelt van 14.00 tot 17.00 uur. De entree is gratis.