Muziektheatergezelschap Nineties Productions uit Amsterdam voor het eerst naar Zwolle

· leestijd 2 minuten Cultuur

‘WE ARE HERE’ op 10 mei in Zwolse schouwburg Odeon

Missie Apollo 11 centraal in nieuwste voorstelling Nineties Productions

Amsterdam 28 april 2016 - Bijna vijftig jaar na missie Apollo 11 zoomt muziektheatergezelschap Nineties Productions in op de eerste maanlanding en de grote antiheld van deze missie, Michael Collins. Veertien keer cirkelt hij in zijn eentje om de maan, terwijl Neil Armstrong en Buzz Aldrin op de maan landen. De nieuwe voorstelling ‘WE ARE HERE’ gaat over het bewustzijn van tijd en ruimte, de ervaring van relativiteit en de drang naar ontdekken, gebaseerd op het verhaal van Collins. De regie is in handen van Anne Maike Mertens met onder andere Charlie Chan Dagelet in de hoofdrol.

Met de programmering ‘WE ARE HERE’ wil Zwolse Theaters de jongere, die niet vaak in het theater te vinden is, bereiken. Anna Bouwman van schouwburg Odeon: “Nineties Productions is een groep van jonge, talentvolle theatermakers die in Amsterdam veel jongeren weet te bereiken. Wij hopen dat zij hetzelfde effect hebben voor onze theaters.”

Derde man missie Apollo 11 staat centraal

WE ARE HERE volgt op eerdere successen van het gezelschap; ‘Naar Bukowski’ (2015) en ‘Nineties: Live Your Life Like a Rave Machine’ (2013). Nineties Productions wil in haar nieuwe voorstelling het publiek prikkelen om verder te kijken dan de iconische beelden van Apollo 11 die in het collectieve geheugen zitten vastgeroest. Daarom staan in WE ARE HERE niet Neil Armstrong en Buzz Aldrin centraal, maar Michael Collins, de vergeten derde man van de missie. Wat is zijn verhaal? WE ARE HERE neemt je mee naar het einde van de kosmos en daagt je uit om een nieuw perspectief te kiezen.

De voorstelling kreeg eerder dit jaar een lovende recensie van Theaterkrant voor Charlie Chan Dagelet “IJzersterk in Charlie Chan Dagelet die de rol van Collins’ vrouw vertolkt, Patricia. Met een buitensporige zonnebril op, met wit montuur, verhaalt ze over hun eerste ontmoeting, de verliefdheid en de verhalen van Collins over de ruimte en de sterren”.

Nineties Productions, theatertalent van de toekomst

WE ARE HERE is een initiatief van Yannick Noomen en Anne Maike Mertens, oprichters van Nineties Productions. Charlie Chan Dagelet, Yannick Noomen & Houk van Warmerdam zijn verantwoordelijk voor het spel en de muziek. Het gezelschap is op tour naar zes steden in Nederland en ook te zien op het locatietheaterfestival Oerol (10 tot 19 juni 2016).

Voor speellijst en verdere informatie: lisa@pmpweb.nl

[EINDE BERICHT]

Speellijst:

10 mei Odeon Theater Zwolle

19 mei Deventer Schouwburg Deventer

20 mei Toneelschuur Haarlem

10 t/m 19 juni Oerol Terschelling

16 + 17 september Bellevue Amsterdam

Recensenten kunnen zich aanmelden via: lisa@pmpweb.nl

Paradiso Melkweg Productiehuis

t. +31 20 7960077

m. +31 6 14298583


Credits; Regie: Anne Maike Mertens; Spel/Muziek: Charlie Chan Dagelet, Yannick Noomen & Houk van Warmerdam; Compositie: Jens Bouttery; Dramaturgie: Floor Houwink ten Cate; Scenografie: Calle de Hoog; Assistent Scenografie: Marc Slings; Kostuumontwerp: Vita Mees & Carmen Schabracq; Coaching: Mara van Vlijmen, Florian Hellwig en Lizzy Timmers; Posterontwerp: Joost de Haas; Producent: Paradiso Melkweg Productiehuis.