Een brief voordragen aan iemand die je liefhebt?

· leestijd 1 minuut Cultuur

ZWOLLE- Op zondag 5 juni vindt er in Schouwburg Odeon een speciaal concert plaats. Niet alleen met muziek maar ook met brieven die ingestuurd zijn door bezoekers óf zijn geschreven tijdens de workshop brieven schrijven in Café Foyé (vanaf 14.15u). Vanaf 15.00u worden klassieke stukken van Bach, Purcell, Focking, Geminiani en Graun gespeeld.

Vier muzikanten spelen voor u: João Ramos Marta met traverso, Zdenka Prochazkova met altviool / zang, Anna Schweizer met cello, Tineke Steenbrink met klavecimbel. Behalve prachtige klassieke muziek worden er ook brieven voorgedragen. Brieven naar huis: brieven aan moeder, vader, aan je jongere zelf: brieven die je altijd al had willen schrijven. Brieven uit de geschiedenis, maar ook brieven van Zwollenaren van nu. Ondertussen geniet u van een verrukkelijke high tea.

Workshop brievenschrijven in de foyer

Vanaf 14.15u, voorafgaand het concert en de high tea, bent u welkom om zelf, samen met organisator van de middag Sjoeke Marije, een brief aan uw (vroegere) thuis te schrijven. Wat zou u tegen wie willen zeggen? Heeft u uw jongere zelf iets te zeggen? Uw ouders iets te vertellen wat u niet eerder met hun deelde? Uw broer, zus, uw kinderen? Als diegene ook aanwezig is, kan de brief live worden bezorgd.

Wilt u een brief als verrassing voor laten lezen tijdens het concert? Stuur uw brief dan uiterlijk voor 3 juni naar: sjoeke_marije@hotmail.com. Een kaartje kost € 17,50 voor concert met high tea. Alleen naar het concert? Dat kan ook! Een kaartje kost dan €2,50. Kaarten zijn te koop via www.zwolsetheaters.nl