Afbeelding

Goudsteeg21 opent 2017 met Joost Dijkema en John Hekert

· leestijd 1 minuut Cultuur

Zaterdag 14 januari begint Goudsteeg21 het nieuwe jaar met een concert van Joost Dijkema. Deze fingerpicking gitarist zingt met een doorrookte stem of laat zijn gitaarklanken het verhaal vertellen. Dijkema zoekt en vindt inspiratie in de country- en folkhoek en heeft net in december 2016 een soloplaat uitgebracht. Joost Dijkema zal worden begeleid door gitarist John Hekert.

Joost Dijkema, oorspronkelijk drummer, leerde zichzelf gitaar en banjo spelen toen hij vijftien jaar was en ontwikkelde, geïnspireerd door artiesten als Michael Chapman, Townes van Zandt en Leo Kottke, al snel een passie voor de fingerpicking gitaartechniek. Zijn in december verschenen debuut LP ‘Sacred Revelations’ is geschreven in een tijdsbestek van anderhalf jaar in de Groningse zolderwoning van Joost. Het resultaat is een persoonlijk en exploratief album waarop zijn geperfectioneerde fingerpickingtechniek is toegepast in negen voortreffelijke liedjes. Liedjes die variëren van hartverscheurende lonerfolksongs tot avontuurlijke, verkennende instrumentals op de 6- en 12-snarige gitaar.

John Hekert doet support en begeleidt Joost Dijkema op zaterdag 14 januari. Niet alleen ’s avonds in Goudsteeg21, maar ook ’s middags tijdens een korte instore bij Minstrel Music aan de Assendorperstraat in Zwolle, ter ondersteuning van de net uitgekomen LP.

www.joostdijkema.bandcamp.com/album/sacred-revelations

Concertinformatie
Zaterdag 14 januari. Entree 10 euro.
Voorverkoop: Minstrel Music, Assendorperstraat 95-1 Zwolle, tel: 038-4233419 / info@minstrel.nl Aanvang 20:30 uur. Kassa open 20:00 uur.

Agenda Goudsteeg21
Zaterdag 18 februari 2017 Moulettes (GB)

Goudsteeg21 is een nieuw theaterinitiatief in Zwolle in de prachtige middeleeuwse zaal in het voormalige Muzerie pand in de Zwolse binnenstad. Goudsteeg21 wil het Zwolse publiek in aanraking brengen met interessante artiesten en kunstenaars. Hiertoe wordt een avontuurlijk en eigenzinnig programma samengesteld dat een aanvulling is op datgene dat elders in de stad wordt aangeboden. Meer informatie: www.goudsteeg21.nl

Vacatures
Goudsteeg21 is een kleine, doch groeiende club. Om haar ideeën en plannen te verwezenlijken heeft zij een grotere organisatie nodig. Daarom is Goudsteeg21 zoek naar meer medewerkers. Interesse? Stuur dan een berichtje naar goudsteeg21@gmail.com.