St. Patrick’s Folksessie en Ierse dans in Academiehuis de Grote Kerk
St. Patrick’s Folksessie en Ierse dans in Academiehuis de Grote Kerk John Beumer

St. Patrick’s Folksessie en Ierse dans in Academiehuis de Grote Kerk

Cultuur

Op zaterdagmiddag 10 maart klinken er vanaf 14.00 uur Keltische klanken door de Grote Kerk in Zwolle. Een beetje vooruitlopend op St. Patrick’s Day wordt er deze middag in het ‘Academiehuis de Grote Kerk Zwolle’ een folksessie gehouden. Tevens geeft de ‘Ierse Dansschool Keltisch Dansje’ een demonstratie Ierse dans.

Ierse muziek vraagt om bewegen!
Bij een sessie komen muzikanten spontaan bij elkaar om muziek te maken. De folksessiemiddag in de Grote Kerk heeft een speciaal tintje, kinderen spelen namelijk drie Ierse tunes bij de dansdemonstratie (ceili) die deze middag gegeven wordt. "Ze zijn al druk aan het oefenen met Ierse jigs en reels," vertelt Wendy van Zomeren die Fiddling Ceilidhs organiseert waarin kinderen leren Ierse muziek te spelen. Danslerares Koosje Schouten laat in de Grote Kerk met haar leerlingen zien waarom jigs en reels uitnodigen om te dansen. "Dit is muziek waar het ritme gewoon vraagt om te bewegen. En het leuke van een ceili is dat het snel geleerd is."

Na de dansdemonstratie is er voor liefhebbers een speedworkshop Keltisch dansen. De sessiemuzikanten spelen door tot 16.00 uur. Voor deze workshop is opgave vooraf noodzakelijk via info@keltischdansje.nl. De workshop kost 10 euro.

Locatie
Academiehuis de Grote Kerk Zwolle, Grote Markt 18, 8011 LW Zwolle

Contactinformatie
Folksessie: Corine Binnekamp, Iersesessie@gmail.com
Fiddling Ceilidh: Wendy van Zomeren, wendyvanzomeren@ziggo.nl
Ierse Dansschool Keltisch Dansje: Koosje Schouten, info@keltischdansje.nl

Foto: De kinderen van Fiddling Ceilidh