Afbeelding
Martien Hovestad

Rondom Maria

Cultuur

Drie prachtige Zwolse kamerkoren, met elk een eigen karakter en klank, slaan in december de handen ineen voor een uniek samenwerkingsproject. Zij hebben aan de bekende Zwolse organist en componist een compositie-opdracht gegeven voor een indrukwekkend nieuw werk.

In dit concert bezingen de drie koren Maria en alles waar zij voor staat. Met oude en nieuwe werken, in allerlei toonaarden. Met als hoogtepunt een indrukwekkend nieuw werk van de Zwolse organist en kerkmusicus Toon Hagen, voor groot koor en orgel, op de oude tekst van het Alma Redemptoris Mater (vrij vertaald: Moeder die de verlosser koestert).

De drie Zwolse koren en hun dirigenten Raghna Wissink, Martien Hovestad en Eugène van Boheemen zijn vereerd dat ze Toon Hagens nieuwe werk samen met hem ten gehore mogen brengen. Een unieke gebeurtenis in het muziekleven in onze regio!

Muziek, koren, en dirigenten: ze staan samen garant voor een onvergetelijk concert, op weg naar Kerst.

- Musica Vocalis o.l.v. Raghna Wissink

- Overijssels Kamerkoor o.l.v. Eugène van Boheemen

- Zwols Vocaal Ensemble o.l.v. Martien Hovestad

- Toon Hagen, orgel

Toegangsprijs € 17,50 (aan de kassa) / € 15,00 (via koorleden of www.overijsselskamerkoor.nl) / € 10,00 (houders CJP- en studentenpas) en jongeren tot 18 jaar gratis