Afbeelding
Cora Tamarinof: Normandische kust

Galerie Bagijneweide: Palet in Frankrijk en plein air

· leestijd 1 minuut Cultuur

Kunstgalerie Bagijneweide toont het werk van twee groepen Paletkunstenaars, die deze zomer schilderden in de vrije buitenlucht van Frankrijk. De expositie is te zien tijdens twee weekeinden: zaterdag en zondag 5 & 6 oktober, en 12 & 13 oktober, van 11.00 tot 16.00 uur. Locatie: Paletgebouw, Bagijneweide 15, Zwolle.

Paletkunstenaars aan de Normandische kust

Eén groep ging naar de Normandische kust, die sinds de impressionisten veel schilders inspireert. Op deze tentoonstelling zijn daar prachtige voorbeelden van te zien. De schilderijen van Cora Tamarinof tonen de Normandische kust met het prachtige innerlijke licht in het zeewater van de Atlantische Oceaan.

Paletkunstenaars in midden Frankrijk

De tweede groep Paletkunstenaars trok naar de Morvan, het heuvelachtige deel van Bourgogne. Het rijkgeschakeerde landschap, met afwisselend bos, meertjes, heuvels en bouwland inspireerde tot mooie werken, zoals bijvoorbeeld een schilderij van Roeli Rumscheidt. In heldere verzadigde kleuren toont het ons vruchtbomen langs de rand van een weiland met een meertje, waar op de voorgrond een eenzaam stuk wasgoed zich harmonieus nestelt in het geheel.

Joie de vivre

Uit de werken spreekt de stem van de vrijheid van het landschap, en vaak spat de joie de vivre van het doek. Deze expositie toont juweeltjes van schilderijen, nu eens geen grondig uitgewerkte schilderijen uit het atelier, maar schetsen uit de vrije natuur, en daarmee de directe vrucht van het moment dat de geest prikkelt. Een expositie waar je blij van wordt.

Openingstijden expositie gedurende twee weekenden

De expositie is te zien gedurende twee weekeinden, nl: 5 & 6 oktober, én 12 & 13 oktober, van 11.00 tot 16.00 uur. Paletgebouw, Bagijneweide 15 Zwolle. De toegang is vrij.

Meer informatie:

secretariaat @ paletzwolle.nl; www.paletzwolle.nl; www.facebook.com/paletzwolle;