Afbeelding
H. Grijseels

Pilot met ‘klusklas’ op basisschool De Wingerd

· leestijd 1 minuut Cultuur

In september is basisschool De Wingerd gestart met de ‘klusklas’. Dit is een aparte les voor kinderen, die met hun handen denken. Eén keer per week komt een groepje van 10 kinderen uit groep 5 t/m 8 bij elkaar onder begeleiding van juf Marlies.

De school wilde een extra aanbod hebben voor kinderen die bij praktische lessen vaak heel goed aan de slag kunnen, maar bij het puur uit boeken leren sneller tegen hun grenzen aanlopen. Bij de ‘klusklas’ doen deze kinderen veel positieve ervaringen op en maken ze kennis met een andere manier van leren. Bovendien zien ze dat met je handen werken vakmanschap en creativiteit betekent.

Het eerste project van de ‘klusklas’ heeft “In the spotlights”. De kinderen zijn in de eerste weken elektriciteit gaan verkennen. Dit ter voorbereiding op het project, dat samen met MEC Muziek wordt uitgevoerd.

Deze week hebben de leerlingen van de ‘klusklas’ een bezoek gebracht aan Odeon. Daar konden ze achter de schermen kijken en zien hoe de techniek van licht en geluid in het theater werkt.

Onder begeleiding van meester Hans van MEC Muziek gaan de kinderen de werking van licht en geluid verder onderzoeken en in praktijk brengen. Ze werken samen toe naar een afsluiting, waarbij zij zelf het licht en geluid verzorgen.

De samenwerking tussen De Wingerd en MEC Muziek is tot stand gebracht door Stadkamer. Stadkamer brengt scholen en cultuuraanbieders bij elkaar en wil dit ook het gebied van techniek gaan doen. Dit najaar doen zij een pilot met een tiental scholen en aanbieders op het gebied van cultuur en techniek om deze rol als intermediair vorm te kunnen geven.

Huib Veurink
Berkum treft Scherpenzeel Sport 2 uur geleden
Afbeelding
Zwollenaar Lieuwe Siebe de Jong exposeert met foto's uit vergeten oorlogen in Stadkamer Algemeen 3 uur geleden
VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden 4 uur geleden