Korenfestival "Zwolle zingt!"

· leestijd 1 minuut Cultuur

Op 29 februari 2020 wordt voor de 21e keer het korenfestival "Zwolle zingt!" gehouden. In drie zalen van theater Odeon treden 28 koren voor u op. Ieder deelnemend koor is verplicht tenminste één lied uit te voeren dat over het thema Vrijheid gaat. Inschrijving is nog mogelijk voor koren binnen en buiten Zwolle.

Het festival wordt om 11.00 uur spectaculair geopend met het uitvoeren van het vredeslied “One Day” van Matisyahu door 12 koren met meer dan 200 zangers!

Daarnaast worden er drie workshops van twee uur aangeboden, waar iedereen die van zingen houdt voor slechts € 17,50 aan mee kan doen. U hoeft dus geen lid van een koor te zijn. De workshop voor kinderen is gratis.

  • Workshop Stemvorming o.l.v. de zangpedagoge Clara de Vries en de logopediste Trea van der Cingel. Hierbij wordt aandacht besteed aan zaken als ontspanning, ademsteun, wat wel en niet goed is voor de stem, wat te doen bij klachten enz.
  • Scratchkoor oude muziek Een adhoc-koor oefent twee uur met elkaar o.l.v. Coert Bremmers en presenteert het ingestudeerde daarna. De deelnemers zijn geen leden van een bestaand koor, sterker nog je hoeft helemaal geen lid van een koor te zijn. De muziek (PDF- en muziekbestanden) is te downloaden vanaf de website.
  • Workshop Vocal Painting o.l.v. Bert Schonewille m.m.v. de Bluebird Voices. Dit is een methodiek die bestaat uit een verzameling van muzikale handgebaren waardoor dirigent en zangers non-verbaal met elkaar kunnen communiceren om vocale muziek te creëren. Het voordeel hiervan is dat je zonder de muziek te onderbreken als dirigent aanwijzingen kunt geven die verder gaan dan “normaal” dirigeren!
  • Workshop voor kinderen door Eline van Loo m.m.v. het kinderkoor Konstantijn. Tijdens de workshop leer je een aantal liedjes van het kinderkoor en leren we een nieuw lied. We gaan oefenen met liedjes, je krijgt tips over goed zingen en we sluiten af met een spetterende presentatie.

Voor opgave en verdere details zie onze website: zwolle-zingt.nl.