Afbeelding
Foto: Eigen foto

Stukafest Zwolle wordt een week vol diverse online evenementen

· leestijd 1 minuut Cultuur

ZWOLLE - Normaal gesproken worden tijdens Stukafest Zwolle negen studentenkamers omgetoverd tot minitheaters. Voor 8 tot en met 14 februari 2021 heeft de organisatie het feest omgetoverd tot online StukaWeek.

In de eerder gehouden minitheaters kwam een jong en nieuwsgierig publiek in aanraking met de meest uiteenlopende disciplines: van singer-songwriters, jazz en klassieke muziek tot bijvoorbeeld toneel, kleinkunst, dans, lezingen, poëzie, film, workshops en installatiekunst. In verband met het coronavirus kan deze fysieke variant niet doorgaan, maar daarvoor heeft Stukafest Zwolle voor de editie van 2021 met de Stukaweek een passende oplossing bedacht. Dat wordt een week vol online evenementen. De kaartverkoop is inmiddels begonnen.

Stukafest TV

Centraal in de StukaWeek staat de nationale stream Stukafest TV. Elke vrijdag van februari zijn drie verschillende Stukafeststeden tegelijkertijd aan de beurt om hun line-up te tonen aan het publiek. Daarmee kan de kijker zelf zappen tussen de verschillende zenders om naar een Stukafeststad te kijken. Megan Baarda, voorzitter van Stukafest Zwolle 2020-2021, is enthousiast over dit concept: “Dit betekent dat je als toeschouwer de mogelijkheid hebt om te genieten van een ruim aanbod van toffe talentvolle acts. Tussen de acts laten we het studentenleven en de verschillende steden zien om zo daadwerkelijk de Stukafestervaring te beleven zonder je huis te verlaten.”

Talenten

De line-up van Stukafest Zwolle is te zien op 12 februari samen met Stukafest Groningen en Stukafest Leiden. Kijkers kunnen Zwolse talenten verwachten als harpduo Sanne&Sara, elektronische beats van MB_Supplier met abstracte visuals van Nadia Joanna Kluen en de indrukwekkende documentaire ‘De Kleurrijken’ van Pomme Willemse over de wijk Holtenbroek.

Stamppotten

Naast Stukafest TV zijn er nog twee extra evenementen aan het programma toegevoegd: StukaFood en de Stukafest PubQuiz. Op dinsdag 9 februari worden luxe stamppotten in Zwolle bezorgd en rijden Milo Groenhuijzen van de band MILO en de zussen Lieke en Anne van der Vegt achter de gerechten aan om voordeuroptredens te geven. Milo Groenhuijzen geeft een intiem muzikaal concert en Lieke en Anne van der Vegt staan bekend om hun sprankelende, lichtvoetige fusion van spel, vertelling, performance en meerstemmige zang. Op donderdag 11 februari is de PubQuiz met vragen over muziek, theater, kunstdisciplines en Zwolle onder het genot van een biertje uit het bijgeleverde bierpakket.

Afterparty

De Afterparty van Stukafest mag natuurlijk niet ontbreken. Daarvoor pakt Stukafest Zwolle groots uit met een Silent Disco @Home. Een Zwolse dj draait live vanuit studentenkroeg Het Vliegende Paard een set van foute verzoekjes tot techno. “Kortom: een avond om niet te vergeten en geheel volgens de RIVM-regels”, volgens de organisatie.

Lokaal

Voor Zwolle is de editie in februari 2021 de zesde keer dat Stukafest Zwolle plaatsvindt. Stukafest Zwolle kenmerkt zich door het oog voor lokaal talent, lokale samenwerkingen en het verbinden van verschillende groepen studenten uit de opkomende studentenstad. Artiesten als Freez en Money & The Man en opkomende talenten als Bovenste Knoopje Open en Sarah Lucassen traden afgelopen edities op in de studentenkamers van Zwolle.

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 12 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 13 uur geleden