Afbeelding
Foto: Karel Adriaansz

Het Nederlands Bach Consort verzorgt zomerconcerten

Cultuur

ZWOLLE - Het Nederlands Bach Consort, opgericht door Heleen Koele en Sytse Buwalda, brengt een programma met drie motetten van Bach én twee wereldpremières. Dit unieke programma is te beluisteren van 1 tot en met 4 juli in verschillende steden in Nederland.

De serie begint op donderdag 1 juli om 20.00 uur in het eigen huis van dit nieuwe Zwolse ensemble: Academiehuis Grote Kerk. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website www.hetnederlandsbachconsort.nl

Motetten

Het Nederlands Bach Consort streeft naar een bruisende praktijk van de uitvoeringen van de vocale muziek van Bach. Naast het uitvoeren van werken van Bach verstrekt het NBC opdrachten aan hedendaagse componisten om Bach in het licht van deze tijd te laten klinken. Voor de zomerconcerten in juli staan drie motetten van Bach geprogrammeerd (Komm, Jesu, Komm; Jesu meine Freude; Lobet den Herrn alle Heiden). Daarnaast heeft de Grieks-Amerikaanse componist Viktor Kioulaphides speciaal voor het Nederlands Bach Consort twee intieme composities geschreven, gebaseerd op het Hooglied van Salomo. De première hiervan vindt plaats tijdens de concerten.

Topmusici

Het Nederlands Bach Consort bestaat uit topmusici uit de regio Zwolle die Bach in hun hart hebben gesloten. Heleen Koele en Sytse Buwalda kozen in de coronaperiode voor een nieuw perspectief. Zij brachten acht professionele zangers, die hun sporen hebben verdiend als solist en werkzaam zijn in toonaangevende gezelschappen, bijeen voor het uitvoeren van de werken van Bach.