Afbeelding
Foto: Eigen foto

Cultuurschuur Westenholte opent eerste expositie

Cultuur

ZWOLLE – In de Cultuurschuur in Westenholte is op zaterdag 3 juli van 10.00 tot 14.00 uur een expositie van kunstzinnige werken van wijkbewoners.

Iedereen is welkom om het werk te bewonderen onder het genot van een kop koffie, thee of limonade. Naast iets te zien, is er voor de bezoekers ook wat te doen. Tien weken geleden ging De Cultuurschuur van start: een wijkverbindende proef in Westenholte, waar kunst én ontmoeting centraal staan. De – tijdelijk - buiten gebruik staande stal van de Stinsweide werd in een aantal weken omgetoverd tot een atelier waar, binnen geldende maatregelen, wijkbewoners zich konden onderdompelen en een dagdeel kunstzinnig werken. De Cultuurschuur heeft geen adres, maar staat midden in het Stinspark in Westenholte.

Technieken

In tien bijeenkomsten leerden de eerste deelnemers verschillende kunstzinnige technieken en werkvormen, maar leerden ze ook kunstzinnige wijkbewoners kennen die elkaar eerder nog straal voorbij liepen. Na tien weken sluiten de eerste twee groepen af met een expositie van eigen werk.