Chef Defect.
Chef Defect. Foto: Cesco photography

Zwetsen & Kletsen in Park de Hogenkamp brengt met overvol programma vertier voor jong en oud

· leestijd 1 minuut Cultuur

ZWOLLE - Park de Hogenkamp in Dieze Oost staat op zaterdag 18 en zondag 19 september in het teken van de eerste editie van Festival Zwetsen & Kletsen. Het is tevens de eerste productie van de in maart 2020 opgerichte Stichting Wildebras.

“We hadden een droom om een plek te creëren waar met name Zwolse creatieve makers hun product, hun kunst of hun kunde kunnen tonen aan een divers publiek”, aldus Frank Groenewegen, voorzitter van Stichting Wildebras. Er is als locatie gekozen voor Park de Hogenkamp, gelegen in het stadsdeel Dieze Oost, omdat juist dit stadsdeel wel een sociale boost kon gebruiken, zo bleek uit het meest recente Buurt-voor-Buurt onderzoek, dat de gemeente Zwolle periodiek uitvoert.”

Animo

“We zijn overweldigd wat betreft animo”, vervolgt Frank. “Er was blijkbaar behoefte aan.” Bekende Zwolse upcoming bands en singer songwriters hebben zich verbonden aan het nieuwe festival, zoals Joey’s Midnight Club, Robin Scherpen, Chef Defect, Glass Wolf, Hiigo en Nebenschau. “Ook de lokale financiële steun is buitengewoon te noemen’’, aldus Frank. Naast de hoofdsponsor uit Nieuwleusen hebben meer dan 25 bedrijven en instanties zich gemeld om dit, in de basis maatschappelijke festival, financieel te ondersteunen.

Programma

Het festival kent een sterk muzikaal programma en er is veel aandacht voor kunst. Cibap studenten hebben diverse kleurrijke objecten ontworpen en gebouwd, Zwolse kunstenares Chantal de Wolde voorziet in een kunstzinnig middagprogramma geschikt voor kinderen en ANNO (museum in de maak) zal vanuit haar blauwe SRV-wagen, voor velen een bekende verschijning, zorgen voor een mobiel verteltheater. Zij brengt verhalen over Zwolle van het heden, verleden en de toekomst.

Bierplein

Ook is er aandacht voor lekker eten en drinken. De mooiste, soms op zolderkamer gebrouwen speciaalbieren, kunnen worden geproefd op het bierplein. Foodies kunnen hun hart ophalen bij de diverse lokale aanwezige foodtrucks, gesitueerd naast de pop up stadsmoestuin, waar tevens een stekjesruilmarkt is.

Kinderen

De organisatie van het festival, mag in overeenstemming met Gemeente Zwolle, per dag vijftienhonderd kaarten uitgeven. In de praktijk komt dat neer op een middag- en avondprogramma, waarbij de middag tevens ook erg geschikt is voor kinderen. Tickets zijn voor 2,75 euro, inclusief consumptie, online verkrijgbaar via www.zwetsenenkletsen.nl.

Huib Veurink
Berkum treft Scherpenzeel Sport 10 uur geleden
Afbeelding
Zwollenaar Lieuwe Siebe de Jong exposeert in Stadkamer met foto's uit vergeten oorlogen Algemeen 10 uur geleden
VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden 12 uur geleden
Afbeelding
Cinekid presenteert in Filmtheater Fraterhuis: Vos en Haas redden het bos Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Graasseizoen weer van start voor Zwolse schaapskudde Algemeen 17 apr, 18:14
Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50