Afbeelding
Foto: Eigen foto

Illustrator zoekt zoveel mogelijk dromen van Zwollenaren

Cultuur

ZWOLLE - De Zwolse illustrator Steef Wildenbeest ontdekte dat veel van zijn tekeningen een droomachtig karakter hebben. Hij bedacht dat het een goed idee zou zijn om zijn eigen dromen in beeld te vangen.

Er was echter één probleem. De illustrator droomt zelf eigenlijk nooit. “Wanneer ik droom gaat het meestal om hele normale dingen. Bijvoorbeeld mijn dagelijkse boodschappen, het schrijven van een mail of een saaie treinreis naar huis.” Dit bracht Steef op het idee om niet over zijn eigen dromen te vertellen, maar juist over die van anderen. Daarom is hij nu op zoek naar zoveel mogelijk dromen van Zwollenaren om nieuwe inspiratie op te doen.

Idee

Vorig jaar presenteerde Steef succesvol zijn idee aan Stadkamer tijdens de jaarlijks terugkerende ArtPitch038, een fonds voor ondernemers in de creatieve sector. “Ik ben niet zozeer geïnteresseerd in het verklaren van dromen, maar meer hoe je als kunstenaars een droom kunt vertalen naar beeld. In een droom zit je niet vast aan de regels van het alledaagse bestaan. Wanneer mensen vertellen over hun meest recente droom, voel je vaak terug hoe
lastig het is om deze onder woorden te brengen. Ik ben nieuwsgierig of het dan makkelijker is om het in beeld om te zetten.”

Nachtmerries

Steef wil dan ook zoveel mogelijk Zwollenaren oproepen om hun dromen naar hem op te sturen. Onverklaarbare visioenen, terugkerende dromen en zelfs nachtmerries zijn meer dan welkom. Wie zijn of haar dromen wil vertellen, kan die sturen naar e-mail info@steefwildenbeest.nl of naar het postadres Koewegje 4, 8021AG Zwolle t.a.v. Steef Wildenbeest.