Afbeelding
(aangeleverde foto)

‘Kerstig’ hoorspel met eigentijdse twist bij Vechtdal FM

Ingezonden Ingezonden

OVERIJSSEL - Wanneer hoorde u voor het laatst een hoorspel? Dat is vast al geruime tijd geleden. Welnu, de leden van theatergroep De Firma uit Ommen hebben de afgelopen weken gewerkt aan een ouderwets gezellig en liefdevol 'kerstig' hoorspel met een eigentijdse twist. Thuis heet het, geschreven door Rieke Veurink uit Hattem en muzikaal gearrangeerd door pianist Bouwe Bruins. Op kerstavond, vanaf 20.30 uur, zendt Vechtdal FM het hoorspel in zijn geheel uit.

“Overeenkomsten met het originele verhaal zijn er genoeg. Alleen is de herberg niet vol, maar gesloten, en tellen we nu patiënten in plaats van inwoners van een keizerrijk. Wat blijft is dat we zoeken naar lichtpuntjes. Naar perspectief en naar warmte”, aldus tekstschrijver Rieke Veurink over het ‘kerstige’ hoorspel met onder meer een traditioneel kerstlied en een oeroud gebed.

Na een handvol bijeenkomsten en repetities via Teams namen vijf acteurs, vijf zangers en pianist Bouwe Bruins het hoorspel onlangs in twee zaterdagochtenden op in de studio van Vechtdal FM in Nieuwleusen. Naast prachtige melancholische arrangementen uit eigen keuken komt er niet geheel toevallig ook een nummer voorbij van zanger, componist en producer Daniël Lohues. Het verband? Dat wordt op kerstavond afstemmen op Vechtdal FM.

Thuis is op kerstavond vanaf 20.30 uur online te beluisteren en via de frequenties 105.90 en 106.30 FM.

Huib Veurink
Berkum treft Scherpenzeel Sport 10 uur geleden
Afbeelding
Zwollenaar Lieuwe Siebe de Jong exposeert in Stadkamer met foto's uit vergeten oorlogen Algemeen 10 uur geleden
VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden 12 uur geleden
Afbeelding
Cinekid presenteert in Filmtheater Fraterhuis: Vos en Haas redden het bos Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Graasseizoen weer van start voor Zwolse schaapskudde Algemeen 17 apr, 18:14
Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50