Romy Zwiers, Ratna Hulleman & Noa van Walderveen
Romy Zwiers, Ratna Hulleman & Noa van Walderveen Isis vd Put

senioren team sportacrobatiek zwolle naar wk in genève

· leestijd 1 minuut Ingezonden Ingezonden

Zwolle 27-05-2021,

Het senioren trio (Romy Zwiers, Ratna Hulleman & Noa van Walderveen) van Sportacrobatiek Zwolle maakt zich op om deel te nemen aan het WK Acrogym. 
Ondanks alle restricties in deze onwaarschijnlijke corona tijd hebben zij keihard getraind en behaalden een ticket voor het WK in Genève (02-04 juli 2021). Hier doe je het als acrogymnast natuurlijk voor. De kans om op een groot toernooi of het belangrijkste toernooi jezelf ten tonele te brengen. Een Wereld Kampioenschap dé droom van alle acrogymnasten. Als club zijn we uiteraard ontzettend trots en weten wij wat een voorrecht het is om hier aan te mogen deelnemen. 
Als onderdeel van ‘Team Nederland’ naar Genève afreizen om daar deel te nemen en waar het hoogst haalbare binnen handbereik is. 
Te strijden voor een plek in de finale en misschien wel dromen over een podium plaats.  

Zelf zegt het team hierover:
Wij hebben ons gekwalificeerd voor de Wereld Kampioenschappen Sportacrobatiek in Genève voor komend Juli. Sinds vorig jaar vormen wij een A- senioren damesgroep.
Vanaf het moment dat wij weer mochten trainen ondanks de corona maatregelen zijn wij keihard aan de bak gegaan. Wij hebben alle drie hetzelfde doel en dat is shinen op het WK.

Wij trainen ongeveer 20 uur in de week deze trainingen zijn verdeeld over de ochtend en middagen. De uren die we maken benutten we zo goed mogelijk om ons optimaal voor te bereiden op het WK. 

“Deelname aan het WK brengt hoge kosten met zich mee die wij zelf moeten betalen”. Sportacrobatiek valt niet onder de Olympische sporten wat betekend dat de bond geen geld financiert om ons te steunen.
Wij zijn daarom o.a. een crowdfunding gestart op sport.talentboek.nl. Wij zijn blij en dankbaar voor alle financiële steun die wij kunnen krijgen. 
Romy, Ratna & Noa. 


Met trots kunnen wij SAZ (Sportacrobatiek Zwolle) zeggen dat het senioren team op 29 Juni zal afreizen om deel te nemen aan het Wereldkampioenschap Sportacrobatiek.

A- Senioren (age group seniors) Romy Zwiers, Ratna Hulleman & Noa van Walderveen. Team Nederland. 

Met trots SAZ, Sportacrobatiek Zwolle. 

Senioren team saz, Romy, Ratna & Noa
Romy Zwiers, Ratna Hulleman & Noa van Walderveen