Operazangeres Irene Hoogveld zet zich met haar muziek in voor Dierenweide Kakel & Co in Stadshagen.
Operazangeres Irene Hoogveld zet zich met haar muziek in voor Dierenweide Kakel & Co in Stadshagen. Irene Hoogveld

Opera in de wei: concert tussen de schapen en konijnen in Stadshagen

· leestijd 1 minuut Ingezonden Ingezonden

STADSHAGEN - Operazangeres Irene Hoogveld en Dierenweide Kakel & Co in Stadshagen organiseren zaterdag 28 augustus Opera in de wei. Tussen de schapen, kippen en konijnen brengt Irene Hoogveld, tevens vrijwilliger bij de dierenweide, twee keer een mini-opera ten gehore. De kaartverkoop is gestart, de opbrengst komt ten goede aan Kakel & Co.

Irene woont in Holtenbroek en is sinds vorig jaar vrijwilliger bij Kakel & Co. Wekelijks voert ze de dieren. Om de weide te ondersteunen en meer bekendheid te geven geeft zij eind augustus twee kleinschalige concerten. Midden in de wei zingt ze muzikale verhalen in haar eigen geliefde genre: opera.

Nederlandstalige opera
Bij Opera in de wei zingt Irene haar eigen programma Eer(s)t de dame: zelf geschreven Nederlandstalige opera. Eer(s)t de dame ontstond een aantal jaren geleden in Irenes verbeelding. Het zat haar, levend in de operawereld, niet lekker dat ze nooit iets over eigen land en cultuur in haar eigen taal kon zingen. Toen haar volle concertagenda vanwege corona leegstroomde, besloot ze haar droom uit te werken. Zo werd Eer(s)t de dame geboren: drie mini-opera’s van circa 20 minuten met een Nederlands verhaal. Irene neemt het publiek mee in een levendige schets van het ontstaan van de opera. Als echte verhalenverteller schildert zij op authentieke wijze de context van de uiteenlopende libretto’s.

Ook voor kinderen
Zaterdag 28 augustus klinkt om 11 uur Dit is Emma, over de vergeten Nederlandse Koningin Emma. Om 14 uur zingt Irene Verhalen uit het Oosten, over drie figuren uit Oost-Nederland en hun lokale folklore. De mini-opera’s worden gecombineerd met bekende opera-aria’s. Vanwege het kleinschalige en laagdrempelige karakter is het evenement ook heel geschikt voor kinderen. Bezoekers kunnen zelf een stoel of kleedje meenemen om op te zitten. Uiteraard zorgt de organisatie voor voldoende onderlinge afstand.

Opbrengst voor dierenweide
De kaartverkoop voor Opera in de wei is gestart. Tickets kosten €10, kinderen betalen €5. Doe ook mee met de wortelsponsoractie: voor €2 koop je een wortel voor de dieren én draag je bij aan de renovatie van het dierenverblijf. Meer informatie is te vinden op www.irenehoogveld.com/eerstdedame. Aanmelden kan via contact@irenehoogveld.com. Zet daarbij welke voorstelling en tijdstip de voorkeur heeft. Alle opbrengsten gaan naar Kakel & Co. Bij strengere coronamaatregelen of zeer slecht weer kan het evenement uitgesteld worden.

Zaterdag 28 augustus is Kakel & Co het toneel van twee kleinschalige operaconcerten.