Luna Kamerkoor in de Hofkerk, Amsterdam
Luna Kamerkoor in de Hofkerk, Amsterdam Albert Roosenburg

Luna Kamerkoor brengt Onaards

Ingezonden Ingezonden

Op zaterdag 25 september geeft het Luna Kamerkoor een concert in de Plantagekerk in Zwolle, getiteld Onaards. Het kamerkoor is van oorsprong een gemengd koor, maar presenteert zich tijdens dit concert als vrouwenkoor.

De koorwerken gaan over ontastbare gevoelens zoals liefde en geloof. “Niet per se religieus geloof”, licht dirigent Wolfgang Lange toe, “het gaat ook over vertrouwen bijvoorbeeld. We bezingen ook de schoonheid van de natuur, wat een ethisch besef is. Het is een gevoel. Het programma Onaards gaat over dingen die ontastbaar zijn; van de grond af, zonder zweverig te zijn.”

Veel stukken (en componisten) van dit programma zijn onbekend. De dirigent breekt daarom graag een lans voor deze prachtige muziek die veelal modern is, maar wél zeer goed in het gehoor ligt. Niet alles van dit programma is onbekend, zo klinkt er ook een werk van Arvo Pärt.

Noemenswaardig is nog ‘Northern Lights’ van Eriks Ešenvalds, waarbij de componist een Lets volkslied combineert – gezongen door een solist - met observaties van het noorderlicht, die het koor zingt. Intussen klinkt er een begeleiding van akkoorden die echt het idee geven van een sterrenhemel en twinkelend noorderlicht. Dat alleen al dekt de lading van de programmatitel Onaards.

Het concert duurt maximaal 1 uur en vindt plaats op zaterdag 25 september om 20.15 uur in de Plantagekerk in Zwolle. Adres: Ter Pelkwijkstraat 17, Zwolle

Toegangskaarten kosten €20,- en zijn alleen online te koop, via www.lunakamerkoor.nl/kaarten-bestellen. Je ontvangt je ticket vrijwel meteen in de mail. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen.